pühapäev, 3. aprill 2011

Kana jõhvika-apelsinikastmes


Mitte kunagi varem ei ole ma toidutegemisel kasutanud nii palju jõhvikaid kui sel sügisel ja talvel. Minu menüüsse kuuluvad eelkõige just erinevad koogid jõhvikatega, korduvalt olen teinud just kakaobeseerulli jõhvikamascarponetäidisega, aga ka salatid peotäie jõhvikalisandiga. Täna tehtud kana jõvika-apelsinikastmes lõhnas juba haudumise ajal nii imeliselt - karamelliselt ja šokolaadiselt, et valmimist oli raske oodata. Poole peal lisandus sinna veel ka küpsevate sibulate magus lõhn.

Vaja läheb:
2 kanafileed
natuke nisujahu
soola
1 sl võid
1 dl vett
1 dl jõhvikaid
0,5 dl pruuni suhkrut
poole apelsini mahl ja riivitud koor
1 purustatud kardemon

Sega nisujahu soolaga. Veereta selles kanafileesid ja pruunista seejärel pannil kuumas võis. Tõsta kõrvale. Vala samale pannile vesi, jõhvikad, pruun suhkur, kardemon, apelsinimahl ja riivitud koor. Keeda viis minutit. Tõsta kanafileed kastmesse ja hauta vaiksel tulel kaane all umbes 25 minutit. Kasta aeg-ajalt kanafileesid kastmega.

Serveeri kanafileed ahjus küpsetatud sibulatega. Nende valmistamiseks koori mõned sibulad ja lõika pikkupidi neljaks sektoriks. Pane ahjupannile, piserda peale veidi õli ja puista soola. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 20 minutit.

Retsept Siit nurgast ja sealt nurgast.

Kommentaare ei ole: