See on ainus pasha, mida ma olen läbi aegade teinud :)
Vaja läheb:
100 g pehmet võid
1.5 dl suhkrut
1 toasoe muna
2 dl 35% rõõska koort
500 g kohupiima (näiteks Saida)
1 apelsin
2-3 spl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
peotäis pistaatsiapähkleid
Kaunistuseks:
pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Mikserda juurde toasoe muna, seejärel rõõsk koor ja kohupiim. Kalla segu keedunõusse ja kuumuta aeglaselt segades madalal kuumusel, kuni segu on vedel ja hakkab aurama. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Jahtumise ajal valmista apelsinisiirup. Riivi jämeda riiviga apelsinikoor ning pressi välja mahl. Pane mahl, koor ja pruun suhkur potti ning kuumuta. Lase paar minutit keeda, seejärel jahuta.
Lisa jahtunud kohupiimasegule apelsinisiirpu, vanillisuhkur ja hakitud pistaatsiapähklid.
Vala segu vormi (või marliga vooderdatud sõela sisse) nõrguma, pane raskus peale ning hoia öö otsa külmas.
Serveerimiseks kummuta vormist välja ja kaunista.
Vaja läheb:
100 g pehmet võid
1.5 dl suhkrut
1 toasoe muna
2 dl 35% rõõska koort
500 g kohupiima (näiteks Saida)
1 apelsin
2-3 spl pruuni suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
peotäis pistaatsiapähkleid
Kaunistuseks:
pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
Vahusta pehme või suhkruga kohevaks. Mikserda juurde toasoe muna, seejärel rõõsk koor ja kohupiim. Kalla segu keedunõusse ja kuumuta aeglaselt segades madalal kuumusel, kuni segu on vedel ja hakkab aurama. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Jahtumise ajal valmista apelsinisiirup. Riivi jämeda riiviga apelsinikoor ning pressi välja mahl. Pane mahl, koor ja pruun suhkur potti ning kuumuta. Lase paar minutit keeda, seejärel jahuta.
Lisa jahtunud kohupiimasegule apelsinisiirpu, vanillisuhkur ja hakitud pistaatsiapähklid.
Vala segu vormi (või marliga vooderdatud sõela sisse) nõrguma, pane raskus peale ning hoia öö otsa külmas.
Serveerimiseks kummuta vormist välja ja kaunista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar