esmaspäev, 11. aprill 2011

Tai hakklihapallid ja kardemoni-laimiriis


Tai lihapallid

Ca 20 pisikese lihapalli jaoks (jätkub kahele) läheb vaja:
250 gr hakkliha
1 sibul
1 punane tšillikaun
1 tl värskelt riivitud ingverijuurt
1 sl laimimahla
1 sl austrikastet
1 tl tai kalakastet
2 tl seesamiseemneid
õli praadimiseks

Haki sibul. Puhasta tšillikaun seemnetest, haki tšilli peenelt. Sega hakkliha sibula, tšilli, ingveri, laimimahla ning austri- ja kalakastmega. Kõige lõpus sega juurde seesamiseemned.
Vormi saadud hakkmassist pallikesed.
Kuumuta õli ning pruunista kiirelt lihapallid. Küpseta seejärel veel kuumal pannil umbes 5 minutit, kuni lihapallid on läbinisti küpsed.

Retsept nami-namist.

Kardemoni-laimiriis

Kahele läheb vaja:
3 dl vett
2 dl basmati riisi
pool laimi
3 kardemoni
jupp kaneelikoort

Riivi laimikoor. Purusta kardemoniseemned uhmris. Keeda riis koos maitseainete ja laimikoorega.

Algne retsept nami-namist.

Kommentaare ei ole: