reede, 15. aprill 2011

Mee-laimikana


Kahele läheb vaja:

500 g kanafileed
praadimiseks õli

Tainas:

4 sl maisitärklist
1 tass jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
1/2 tl soola
1 muna
1 munavalge

Kaste:

1,5 sl õli
1 laimi mahl
2 sl hakitud küüslauku
1 tl soola
3 sl mett
1 tl riisiäädikat
1 dl vett
1 tl maisitärklist
seesamiseemneid



Sega suures kausis kõik taina komponendid ühtlaseks ja lase tainal vähemalt 30 minutit seista. Seejärel pane ribadeks lõigatud kana taignasse ja sega. Kuumuta õli ja prae kanatükke mõlemalt poolt umbes 2 minutit või seni, kuni kana on pruun. Tõsta kana pannilt.

Kastme tegemiseks kuumuta õli ning prae küüslauku ca 30 sekundit. Sega omavahel laim, sool, mesi, riisiäädikas ja vesi ning vala küüslaugu peale. Sega omavahel maisitärklis ja 1 tl vett ning lisa kastmesse. Kuumuta kastet segades 2 minutit ja seejärel vala kaste kanale ning puista üle seesamiseemnetega.

Idee siit.

Kommentaare ei ole: