laupäev, 2. aprill 2011

Kookose panna cotta laimisiirupiga


Kuigi ma võtsin ettenähtud kookoskoore asemel kõigest kookospiima, on tegemist siiski erakordselt rammusa ning sametiselt kreemise magustoiduga. Hapukas laimisiirup sobib kookose maitset suurepäraselt tasakaalustama.

Vaja läheb:
200 ml vahukoort
400 ml kookospiima
80 gr tuhksuhkrut
0,5 vanillikauna või 1 tl vanillisuhkrut
0,5 tl laimikoort
1/2 laimi mahl
3 lehte želatiini

Pane želatiinilehed vette ligunema. Pane potti vahukoor ja kookospiim, kaunast välja kraabitud vanilliseemned koos kaunaga või vanillisuhkur, laimikoor ja -mahl. Sega pidevalt ja kuumuta umbes 5 minutit, aga ära päris keema lase. Tõsta tulelt, sega juurde suhkur kuni see on sulanud. Võta želatiinilehed veest, pigista üleliigne vesi välja ja lisa soojale kookospiimasegule. Sega, kuni želatiin on täiesti lahustunud. Vala vormidesse, kata toidukilega ja hoia öö otsa külmas enne serveerimist. Vormist välja saamiseks võid hoida vormi veidi kuumas vees või lõigata noaga ääred lahti. Serveeri laimisiirupiga, mille jaoks keeda ühe laimi mahl ühe supilusikatäie suhkruga kuni siirupise konsistentsi saavutamiseni.

Minul tuli sellest kogusest kuus vormitäit, aga arvestades kui rammusa magustoiduga tegemist on, siis oleks mõistlik see kogus jagada kas 12 väiksemasse vormi või teha pool kogusest.

Retsept Jucjaco Wonderful Worldist.

Kommentaare ei ole: