Tegemist on kodumaise versiooniga minu ühtedest lemmikutest, sidruniruutudest. Kevadisel ajal ei ole midagi paremat värskest rabarbrist ja nii ma sokutangi seda nii ühe kui teise toidu sisse :) Rabarbriruudud tulevad mahedama maitsega kui seda olid sidruniruudud ning tatrajahust põhi annab kerge pähklise maitse.
1 klaas jahusegu (näiteks võrdsetes osades tatra-, riisi- ja nisujahu)
pool klaasi tuhksuhkrut
8 spl sulatatud ja jahutatud võid
natuke soola
Täidise jaoks läheb vaja:
3 muna
0,5 klaasi suhkrut
2 spl jahu
2 dl keedetud rabarbripüreed
Taigna
jaoks sega jahu, sool ja suhkur omavahel ning vala seejärel sisse ka
sulatatud või. Sega läbi ja suru ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud
vormi põhja ning küpseta 175 kraadi juures ca 20 minutit ehk kuni põhi
on kuldkollane.
Samal ajal riivi sega omavahel kokku täidise ained ning vala täidis küpsenud põhjale. Küpseta 175 kraadi juures veel ca 20 minutit. Lase koogil peale väljavõtmist mõni minut jahtuda ning tõsta seejärel vormist välja. Lõika kook ruutudeks ja puista üle tuhksuhkruga.
Samal ajal riivi sega omavahel kokku täidise ained ning vala täidis küpsenud põhjale. Küpseta 175 kraadi juures veel ca 20 minutit. Lase koogil peale väljavõtmist mõni minut jahtuda ning tõsta seejärel vormist välja. Lõika kook ruutudeks ja puista üle tuhksuhkruga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar