See on kõige maitsvam risotto, mida ma söönud olen. Laim annab sellele imeliselt värske ja kergelt hapuka maitse. Laim on küll viimastel aastatel minu köögi lahutamatu osa olnud, aga valdavalt oma tee siiski Aasia toitudesse ja jookidesse leidnud. Mul on hea meel, et teda on võimalik siduda ka Vahemere köögiga.
Vaja läheb:
iga sööja kohta 100 grammi risottoriisi
võid
sibulat
puljongit
valget veini
parmesani
rõõska koort, vahukoort või toorjuustu
iga 100 gr riisi kohta pool laimi
Vaja läheb:
iga sööja kohta 100 grammi risottoriisi
võid
sibulat
puljongit
valget veini
parmesani
rõõska koort, vahukoort või toorjuustu
iga 100 gr riisi kohta pool laimi
Haki sibul ning prae võis kergelt klaasjaks. Lisa riis ning prae ka see klaasjaks, aga ära pruunista. Lisa pool pokaali valget veini ning kuumuta mõni minut kuni alkohol aurustub. Hakka kulbitäie kaupa puljongit lisama ning lase madalal kuumusel haududa. Kui riis on poolelgi pehme, riivi sisse laimikoor ning lisa fileeritud ja hakitud laim. Keeda riis pehmeks, sega sisse maitse järgi parmesani ning mõni supilusikatäis kohvikoort, vahustatud vahukoort või toorjuustu. Serveeri värskeltriivitud laimikoorega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar