pühapäev, 20. juuli 2014

Banaanisõrnikud


Rannahooaeg. Vist. Ja seega sobiksid nädalavahetuse lõpetuseks hästi jahuvabad sõrnikud. Ma banaanipannkooke kahest komponendist olen varem teinud ka, seekord lisasin veel kohupiima :)

Vaja läheb:
1 banaan, kahvliga purustatud
1 muna, lahti klopitud
100 grammi kohupiima


Sega kõik koostisained omavahel ühtlaseks ning prae kookosõlis keskmisel kuumusel väikesed lusikasõrnikud.

Serveeri marjadega, näiteks purustatud vaarikatega.

laupäev, 12. juuli 2014

Taboulleh - bulgurisalat


Ma pole suurem asi petersellisõber, aga kuna mu kappi tekkis pakk bulgurit, siis tundus hea mõte lõpuks taboulleh'it proovida ja oma suhteid peterselliga siluda.

Vaja läheb:
125 grammi bulgurit
soola
värskelt purustatud musta pipart
1-2 sidruni mahl
6-8 spl oliiviõli
150 gr peterselli, peeneks hakitud
4 rohelist sibulat, peeneks hakitud
20 värsket mündilehte, peeneks hakitud
3 tomatit, kuubikuteks hakitud


Leota bulgurit kuumas vees ca pool tundi. Nõruta, pigista liigne vesi välja ja pane kaussi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa pool sidrunimahlast ja õlist. Sega läbi ja jäta pooleks tunniks seisma.

Lisa petersell, sibul, münt ja tomatid. Sega korralikult läbi, lisa ülejäänud õli ja sidrunimahl ning serveeri.

Köök: Jordaania

kolmapäev, 9. juuli 2014

Kooresed kukeseened


Jamie väisas oma uues kokaraamatus muuhulgas ka Rootsit ning tuli sealt tagasi kooreste kukeseentega. Kuna hooaeg on ka siin avatud, siis tundus igati hea mõte neid lihtsalt valmivaid seeni proovida.

Vaja läheb:
350 gr kukeseeni, puhastatud
punt peterselli, hakitud
30 gr võid
oliiviõli
pool sibulat, viilutatud
meresoola
värskelt jahvatatud musta pipart
150 ml rõõska koort
1 sidrun

Kuumuta pann ja sulata sellel või. Lisa pisut oliiviõli, seened, sibulad, sool ja pipar. Sega hästi läbi ja hauta, kuni sibul on klaasjas ja seened hakkavad karamellistuma, ca 8 minutit.

Lisa petersell ja vala peale koor. Jätka segamist ja kuumuta veel minut, kuni koor hakkab keema. Seejärel vähenda kuumust ning hauta veel minut. Tõsta tulelt, lisa sidrunimahl ning maitsesta soola ja pipraga.

Serveeri kohe.

Köök: Rootsi

Tortas de aceite


Asjad, mida ma alati Barcelonast kaasa toon, on tortas de aceite - kerge aniisimaitsega oliiviõliküpsetised. Kuna neid ei mahu mu kotti lõputult, siis üldiselt söön neid vaid nädalavahetuse pikkadel ja mõnusatel hommikutel, kus ma saan rahulikult oma kohvi kõrvale juua. Ja ikkagi saavad nad alati liiga ruttu otsa. Jamie uues raamatus on aga retsept olemas ja nii tegingi kohe järele. Nii head. Ausalt.

Vaja läheb:
300 gr jahu
1 tl meresoola
2 tl fenkoliseemneid
100 ml külmpressitud oliiviõli
3 sl suhkrut, lisaks pisut pealeraputamiseks
7 gr kuivpärmi
tuhksuhkrut
1 munavalge


Kuumuta ahi 230 kraadini.

Sega kausis jahu, sool ja fenkoliseemned. Sega omavahel õli ja 150 ml sooja vett, lisa peensuhkur ja pärn, sega läbi ning tõsta hetkeks kõrvale.

Tee jahusegu keskele süvend ja kalla sellesse pärmisegu. Sega esmalt ettevaatlikult kahvliga ning kui kõik ained on segunenud, sõtku kätega tainaks.

Määri ahjuplaat õliga ja raputa üle tuhksuhkruga.

Jaga tainas 12 tükiks, veereta tükid pallideks ning rulli seejärel õhukesteks ringideks. Laota ringid ahjuplaatidele, määri munaga ning puista üle tuhk- ja peensuhkruga.

Küpseta 10-12 minutit kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad. Jahuta restil.

Köök: Hispaania

esmaspäev, 30. juuni 2014

Raamatukuud aprill - mai - juuni 2014

Aprill - mai - juuni kokku 24 raamatut, ära märgin need:

Saale Fischer - Minu Kairo
James Patterson - Confessions. The Private School Murders
James Patterson - Private Berlin
James Patterson - Private London
Chris Stewart - Papagoi piprapuu otsas
Janet Evanovich - Top Secret Twenty-One
Brian McGilloway - Little Girl Lost: A Lucy Black Thriller

esmaspäev, 9. juuni 2014

Manhattani toorjuustukook - see kõige parem toorjuustukook


Ma pole kunagi nii mõnusalt kreemist ja siidist toorjuustukooki ei söönud ega ka teinud. Selleaastane sünnipäevakook :)

Vaja läheb:
225 gr digestive küpsiseid
100g sulatatud võid
800g toorjuustu
150g suhkrut
4 muna
2 + 1 tl vanilliektrakti
400g 20%-list hapukoort
3 sl suhkrut


Purusta põhja jaoks küpsised köögikombainis ning sega juurde sulavõi. Sega ühtlaseks ning suru seejärel 26cm läbimõõduga vormi põhja. Pane põhi külmkappi.

Sega toasoe toorjuust 150 gr suhkru ja 2 tl vanilliekstraktiga ühtlaseks ning lisa ükshaaval munad. Sega täidis uuesti ühtlaseks ning vala koogipõhjale.

Küpseta 150 kraadi juures ca 45 minutit, kuni kook on hüübinud, aga keskelt veel "võdiseb". Võta ahjust välja ja jäta ca pooleks tunniks jahtuma.

Sega hapukoor, 3 sl suhkrut ja 1 tl vanilliekstrakti läbi, vala koogi peale ning küpseta 230 kraadi juures 5-6 minutit.

Lase koogil täielikult jahtuda ja taheneda, võimalusel üleöö.

neljapäev, 8. mai 2014

Porrulaugud mozzarellaga


Lugesin mõnda aega tagasi Mireille Guiliano raamatut "Prantslannade neli aastaaega" ning jätsin sealt omale mõned retseptid tegemist ootavate toitude nimekirja. Vastu suve tundus hea mõte proovida porrulauku mozzarellaga. Serveerimisel lisasin eriti kevadise nüansi andmiseks lusikatäie karulaugupestot.

Vaja läheb:
450 gr porrut, ainult valged osad
pool tassi basiilikulehti
125 gr mozzarellat
1 spl oliiviõli
0,5 tl veiniäädikat
soola
värskelt jahvatatud pipart
2 tl karulaugupestot


Pane ahi 225 kraadi juurde sooja, grillrežiimile.

Puhasta porrud ja keeda 6-10 minutit soolaga maitsestatud vees, kuni porrud on poolpehmed. Kurna.

Pane porrud küpsetusvormi, kata basiilikulehtede ja mozzarellaviiludega. Pane vorm ahju ning küpseta grillelemendi all 3-5 minutit kuni juust hakkab sulama ja pruunistuma.

Sega kokku õli ja äädikas ning piserda seda mozzarellale. Maitsesta soola ja pipraga ja serveeri kohe.

Köök: Prantsusmaa

pühapäev, 27. aprill 2014

Piece by Beach


Filipiinide, Tai ja Malaisia randadest pärit korallid ja teokarbid on saanud eheteks :)

Osta siit.

reede, 25. aprill 2014

Ahjukruubid seentega


Kevad läheneb ja köögis peaksid valitsema järjest kergemad toidud, aga lihtsalt valmivaks lõunaks on nii mugav kruubid potiga ahju pista ja lihtsalt valmimist oodata :)

Vaja läheb:
kruupe
vett
võid
soola
kuivatatud seeni
piima
riivjuustu


Täida ahjupott kolmandiku ulatuses kruupidega, puista peale pisut soola, mõned kuivatatud seened, natuke võitükikesi ja vala vett, nii, et pott oleks kahe kolmandiku ulatuses täis. Tõsta pott ahju ja hauta 180 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni kruubid on vee peaaegu sisse imanud. Vala pott peaaegu ääreni piima täis ja pane uuesti ahju. Hauta, kuni kruubid on ilusti läbi küpsenud. 5 minutit enne valmimist puista veel riivjuust peale.

Serveeri kuumalt ja kui kasutasid ühe portsu potte, siis otse potist.

pühapäev, 20. aprill 2014

Pirukas karulaugupestoga


Esimene kevadekuulutaja, karulauk on kohal. See taim, mida ma ootan 11 kuud aastas. Lihavõtteks tegin piruka, mis sai oma maitse just karulaugupestost.

Vaja läheb:
500 gr lehttainast
5-6 spl karulaugupestot
2 paprikat, grillitud ja kooritud
125 gr sinihallitusjuustu
mõned keedetud vutimunad


Rulli tainas ahjuplaadile ja tee äärest ca 1 cm kaugusele sisselõige (ära põhjani lõika). Kata lõikest sissepoole jäänud pind pestoga, puista seejärel peale hakitud paprika ja juustukuubikud.

Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit.

Enne serveerimist kaunista kooritud ja poolitatud vutimunadega.

laupäev, 5. aprill 2014

Banitsa – Bulgaaria juustupirukas


Eriliselt hea ja lihtne pirukas. Bulgaarlased ikka teavad ... :)

Vaja läheb:
400 gr filotainast
oliiviõli
veidi võid

Täidis:
4 muna
500 gr fetajuustu
100 gr hapukoort või maitsestamata jogurtit


Tõsta filotainas eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmikusse sulama. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga või pintselda kinnine pirukavorm õliga.

Klopi munad lahti, murenda juurde fetajuust ja sega ühtlaseks. Kui segu on liiga paks, lisa hapukoort või jogurtit. Tõsta esimene filotainaleht töölauale, pintselda kergelt õliga ning tõsta ebaühtlaselt siia-sinna täidist peale. Keera pikemast servast rulli ning siis vormi spiraalina vormi keskele. Jätka samal moel tainalehtede pintseldamist ja rulli keeramist, iga rulliga jätka vormis spiraali. Kui vorm on kaetud, lisa peale mõned võitükid. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Retsepti võtsin siit.

Köök: Bulgaaria

Iirisemuffinid pirniga


Marit tegi Maru Pitsilise köögi lõunatest pirni-iirisemuffineid. Ja kiitis neid nii, et ma pidin ka ära proovima :)


Vaja läheb:
100 g sulatatud võid
2 muna
250 ml piima
300 g nisujahu
1,5 dl suhkrut
2 tl kaneeli
0,5 tl kardemoni
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 suur pirn
100 g iirisekomme(jäta 10 kommi katteks)
kõrvitsaseemneid


Klopi munad lahti, lisa piim. Teises kausis sega omavahel kõik kuivained. Sega kuivainete juurde muna-piimasegu ning lisa seejärel jahutatud sulatatud või. Viimasena sega hulka kooritud ja hakitud pirnikuubikud ja pooleks lõigatud iirisekommid.

Jaga tainas muffinivormidesse, raputa peale kõrvitsaseemneid ja iirisekommipuru ja küpseta 200-kraadi juures 20-30 minutit.


teisipäev, 1. aprill 2014

Jahuvabad brownied


Väga mõnusad brownied, mis ahjustvõetult on mõnusalt pehmed ja sulavad ning järgmisel päeval šokolaadiselt tummised. Tavapärase nisujahu asemel kasutasin pisut kookosjahu.

Vaja läheb:
2 muna
150 ml pruuni suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
200 gr võid
100 gr tumedat šokolaadi
4 spl kookosjahu


Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Lisa vanilliekstrakt.

Samal ajal sulata veevannis või ja šokolaad ning lisa segu munadele. Viimasena sega hulka kookosjahu ning sega tainas vaikselt ühtlaseks.

Vala tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud nelinurksesse (20 x 30 cm) vormi ja küpseta 175 kraadi juures 20 minutit, kuni kook on seest veel pehme. Serveeri jahtunult.

esmaspäev, 31. märts 2014

Raamatukuud jaanuar kuni märts 2014

Janet Evanovich - One for the Money
Janet Evanovich - Two for the Dough
Janet Evanovich - Three to Get Deadly
Janet Evanovich - Four to Score
Janet Evanovich - High Five
Janet Evanovich - Hot Six
Janet Evanovich - Seven Up
Janet Evanovich - Hard Eight
Janet Evanovich - To the Nines
Janet Evanovich - Ten Big Ones
Janet Evanovich - Eleven on Top
Janet Evanovich - Twelve Sharp
Janet Evanovich - Lean Mean Thirteen
Janet Evanovich - Fearless Fourteen
Janet Evanovich - Finger Lickin’ Fifteen
Janet Evanovich - Sizzling Sixteen
Janet Evanovich - Smokin’ Seventeen
Janet Evanovich - Explosive Eighteen
Alan Adojaan - On nagu pole
Raamatu esimene osa, Brasiilia oli väga lahe. Teine osa, samuti Brasiilia midagi erilist esimesele ei lisanud. Kolmas polnud küll selline elupõletamine kui esimesed, aga samas uue asukoha ja autori õpingute tõttu siiski hea vaheldus. Neljas osa, taas Brasiilia, oleks võinud olemata olla.
Joanne Fluke - Chocolate Chip Cookie Murder
Maya Banks - After the Storm
Maya Banks - Forged in Steele
James Patterson and Maxine Paetro - Private: Suspect

Kokku 31 raamatut. Evanovichi krimiparoodiad olid igati meelelahutuslik lugemine nii talveõhtutel kui ka reisil :)

pühapäev, 16. märts 2014

Kuum šokolaad maapähklivõiga


Kevad on peaaegu käes, aga äsja Filipiinide ja Tai randadelt sooja päikese alt tulnuna tundub siinne kliima siiski veel omadega talves olevat. Kuna ma varustasin ennast Singapuris taas Skippy maapähklivõiga, siis tundus hea mõte oma pühapäeva ühe sametise maapähkli-šokolaadijoogiga soojendada.

Vaja läheb:
50 ml vett
3 ruutu tumedat või piimašokolaadi
1 spl maapähklivõid
150 ml piima

Pane vesi, šokolaad ja pähklivõi potti ning kuumuta, kuni šokolaad ja pähklivõi on sulanud ning moodustavad ühtlase paksu massi. Vala hulka veerand piimast ning lase segades keema tõusta. Vala seejärel veel veerand, lase uuesti keema tõusta ning seejärel lisa ülejäänud piim. Niiviisi jaokaupa lisades seguneb jook paremini.

Vala tassi (antud kogusest jätkub ühele) ja serveeri.

Retsept siit

esmaspäev, 10. märts 2014

Singapur - fotod

Singapuri fotod on siin :)

Läbisõit ehitusplatsilt






Esmaspäeva hommikut alustasime koos tuhandete malaidega piiri ületades. Sättisime oma Singapuri sisenemise kõige populaarsemale päevale ja kellaajale, kus samas suunas liiguvad ka kõik Singapuris tööl käivad malaid. Buss seisis uskumatu aja kahe piiri vahel ummikus. Kogu lõbu võttis üle kahe tunni aega. Täiesti hämmastusega meenutasin trip.ee-s olnud nõuandeid, kuidas Singapuris raha kokku hoida - ööbitagu Johor Bahrus, sealt saab mugavalt bussiga hommikuti muudkui Singapuri sõita. Well, good luck.

Viisime oma pagasi hoidu ja läksime Tekkasse sööma. Mangolassi, munaga rotid ja karri. Elu on ilus.

Pärast kohvi Starbucksis ja mu deiti saime Helenaga uuesti kokku ning alustasime kaubanduse läbitöötamist. Plaan oli paigas, aga me ei arvestanud kaubanduskeskuste mõõtmetega. Esimeses, kuuekorruselises tehnikakaubamajas kulutasime ca tunni Helenale kõrvaklappe ostes. Vahepeal pildistasime Marina Bay Sandsi ning liikusime seejärel Thanni ja Uniqlo suunas. Kreemivarud täiendatud, võttis Uniqlo riidevalik meil ilusti järgmise tunni. Vaatasin oma rõõmuks, et keskuses on ka DKNY pood, orienteerusin kaardi järgi kohale, et soetada omale deo stick ning selgus, et tegemist on puhtalt riidepoega. Täiesti asjatu käik kaubanduskeskuse maiteamitmendale korrusele. Sõime food centeris lõunat ning hakkasime Orchard roadi mööda tagasi liikuma. Vaatasime tee peal veel paari poodi sisse ning võtsime seejärel suuna Marina Bay Sandsi, et selle katuselt päikeseloojangut vaadata. Loojang lasi ennast oodata. Kosutasime end seni jookidega. Tuledes Singapur on võimas.

Kuna päike loojus arvatust hiljem, hakkas meil aeg vaikselt otsa saama. Käisime veel toidupoes (mul oli ju Skippyt vaja) ning korra turul ja oligi aeg oma kottide järele minna ning lennujaama liikuma hakata. Ei mingit kultuuri ega ajalugu. Helena peab kindlasti tagasi tulema, sest nii peamošee kui ka Arab Street jäid tal nägemata.

Kuna me lennujaama just üleliia vara ei jõudnud, siis meelelahutusvõimalused jäid meie poolt kasutamata. Sõime ja läksime väravasse.

pühapäev, 9. märts 2014

Sularaha, tennised ja bussijuhi toitumiskava





Pärast seda kui rong oli korduvalt õiges ja mitte nii õiges suunas sõitnud, jõudsime kella 7 paiku hommikul siiski Kuala Lumpurisse. Jätsime pagasi lockerisse ning kujutasime ette, et nüüd läheme shoppama. Mul oli parima asukohaga Converse'i pood kõik välja vaadatud ja puha. Sõitsime siis sinna kaubanduskeskuse juurde ja saime teada, et see tehakse kell 10 lahti. Nagu ka kõik rahavahetuskohad. Õnneks olime oma viimased tai bahtid ära vahetanud ja saime vähemalt hommikust süüa. Need Malaisia rotid... need on imelised.

Jalutasime siis aja parajaks tegemiseks vahepeal Petronase tornide juurde, tegime pilti ja jalutasime kaubanduskeskuse juurde tagasi. Tennised ostetud, otsisime veel rahavahetusvõimalust ning tormasime siis rongi peale, et jõuda Shahabiga kokku saama. Otseloomulikult jäime hiljaks.

Jalutasime natuke mööda Hiinalinna turgu ja otsustasime seejärel lõunale minna. Mina pidasin heaks mõtteks süüa selles Tai kohas, kus me Shahabiga ka aasta varem sõime. Läksime sinna ning selgus, et kuna on pühapäev, siis omanikud puhkavad kodus ja koht on kinni. Võtsime reas järgmise ning sõime hiinakat. Arve oleks peaaegu maksmata jäänud, sest vähemalt poole tunni jooksul ei õnnestunud meil tabada ühtegi ettekandjat.

Bussijaamas küsisin juba oma tavapärase küsimuse - kui kaua buss sõidab. Antud juhul siis Johor Bahrusse. Piletid olid meil sel hetkel juba makstud ja näpus kui müüja kinnitas, et kolm tundi. Jooksime perroonile, sest buss oli 10 minuti pärast väljumas ja astusime sisse. Bussiistmed olid kõige laiemad ja suurema jalaruumiga, mida ma kuskil näinud olen. Pooletunnise sõidu järel oli esimene pooletunnine peatus. Ootasime täiendavaid reisijaid. Seejärel tund sõitu ja uus pooletunnine peatus. Seekord olid ette nähtud tualett ja joogi ning snäkkide ostmise võimalus. Järgmise tunni järel tuli järgmine vähemalt pooletunnine peatus, kus sai valida poe, restorani ja snäkilettide vahel. Noh, et kui eelmises peatuskohas piisavalt provianti ei varunud, siis nüüd oli võimalus korralikult keha kinnitada. Poes, muide, oli suur plakat "Goods from Malaysia" ning selle all riiulis KitKati šokolaadid. Sõitsime edasi ning in no time, 5,5 tundi peale starti olimegi Johor Bahru bussijaamas. Vaidlesime natuke taksojuhtidega ning sõitsime hotelli. Kuna peatusime seal vaid ühe öö, siis oli erandkorras broneering tehtud. Hotell asus kaugel kõigest, millest üldse kaugel asuda sai, aga oli puhas, vaikne ja väga avar. Wifi toimis ja elektroonikat sai ka laadida.

Helena arvas õhtul veel, et võib-olla väga vara ei maksaks järgmisel päeval Singapuri minema hakata, lend on meil ikkagi öösel alles ja mida me terve selle pika päeva seal teeme. Kuna mul oli üks kokkusaamine kella poole kaheteistkümneks kokku lepitud, siis lähtusime äratuse panemisel sellest :)

laupäev, 8. märts 2014

Tai - fotod

Tai fotod on siin :)

Kultuuripooltund, chang-chang-chang



Öösel ärkasin selle peale, et Helena pani akent kinni. Kui hommikul ärgates toas õhk nii külm oli, et hingeõhku peaaegu, et näha oli, tegin akna uuesti lahti, et soe sisse saaks. Konditsioneer, mida ei olnud võimalik välja lülitada, oli öö otsa toimekalt tegutsenud ning põhjamaalasena oli külma peale öösel üles ärganud Helena esimene mõte, et sooja saamiseks tuleb aken kinni panna :)

Läksime hommikust sööma. Minu rõõmuks leidsime koha, kus sai kohvi ja rotisid. Elu muutus selles rentslilinnas taas ilusamaks.

Läksime suurt ja kuldset buddhat otsima. Tüdinesime enne ära kui leidsime ning keerasime otsa ringi. Tagasiteel oli tee ääres kogum altareid ning jumalatele oli viidud kümnete ja kümnete kaupa tumeroosat fantat. Kõik pudelid ilusti avatud ja kõrred sees. Go figure.

Sattusime uuesti ka eilsele turule ning täiendasin veel pisut oma ürdivaru.

Viisime vahepeal oma kotid raudteejaama pagasihoidu. Ühtlasi kaalusime perroonikaalul nii ennast kui kotte.

Tundus, et oleks õige aeg hakata lõunasöögikohta otsima, internetis käia ning mõned puuviljad rongi kaasa osta. Ma olin kindel, et mul ei teki Tais seda probleemi, aga no mitte kuskil polnud ühtegi mõistlikku söögikohta. Tänavatel keedeti kanu. St, et hiigelsuurtes pottides kees hallikas vedelik, kus sees olid terved kanad. Tagasihoidlikult öeldes nende padade juures haises pisut. Sõime mäkis :) Istusime veel ühes kohvikus, kus oli wifi, käisime poes ja turul, et rongi süüa kaasa osta ning hakkasimegi raudteejaama poole astuma.

Kuna rongil oli vaid kaks vagunit, siis olime kahevahel, et kas tegemist on ikka õige rongiga. Ei tundunud väga loogiline, et Taist Kuala Lumpurisse nii vähe reisijaid on. Aga kuna meie magamisasemed olid kõik ilusti olemas, siis viskasime kotid üles ja ronisime ise järele. See viskamise osa polnud, muide, üldse mitte kerge. Kaasreisijad magamisvagunis olid kõik asiaadid. Ülejäänud valged turistid reisisid toolidega vagunis. Tundsime ennast kui rich bastards :)

Tunnike sõitu ja rong pidas kinni. Selgus, et oleme piiril ning kõik välja. Koos kottidega. Nii, Taist välja, Malaisiasse sisse ja tollikontroll. Lastakse kott lahti teha, liigutatakse kõige pealmist kilekotti. "Kas midagi deklareerida on?" "Ei". Ja siis nägin suurt plakatit kõige sellega, mida on keelatud Taist Malaisiasse importida. Vähemalt pooled neist olid mul kotis. Tõmbasin koti kiirelt kinni ja astusin välja perroonile. Rong oli vahepeal kaugemale sõitnud ning alustanud vagunite lisamist. Kui see uuesti ette sõitis, oli kahe vaguni asemel vähemalt 7-8.

Peale pooletunnist ootamist saime uuesti rongi ning viskasime uuesti kotid üles voodisse. Ma pean ütlema, et tegemist oli erakordselt mugava magamisasemega. Kardinad käisid ilusti ette, aknast sai välja vaadata, madrats oli pehme, linad puhtad ning kardinate taga magamine (ja riietevahetamine) absoluutselt privaatne.

Õhtul käidi veel süüa müümas ja soovijatele raha vahetamas. Vahetasin oma järelejäänud tai bahtid ära (mis osutus väga heaks ideeks hiljem).