Asjad, mida ma alati Barcelonast kaasa toon, on tortas de aceite - kerge aniisimaitsega oliiviõliküpsetised. Kuna neid ei mahu mu kotti lõputult, siis üldiselt söön neid vaid nädalavahetuse pikkadel ja mõnusatel hommikutel, kus ma saan rahulikult oma kohvi kõrvale juua. Ja ikkagi saavad nad alati liiga ruttu otsa. Jamie uues raamatus on aga retsept olemas ja nii tegingi kohe järele. Nii head. Ausalt.
Vaja läheb:
300 gr jahu
1 tl meresoola
2 tl fenkoliseemneid
100 ml külmpressitud oliiviõli
3 sl suhkrut, lisaks pisut pealeraputamiseks
7 gr kuivpärmi
tuhksuhkrut
1 munavalge
Vaja läheb:
300 gr jahu
1 tl meresoola
2 tl fenkoliseemneid
100 ml külmpressitud oliiviõli
3 sl suhkrut, lisaks pisut pealeraputamiseks
7 gr kuivpärmi
tuhksuhkrut
1 munavalge
Kuumuta ahi 230 kraadini.
Sega kausis jahu, sool ja fenkoliseemned. Sega omavahel õli ja 150 ml sooja vett, lisa peensuhkur ja pärn, sega läbi ning tõsta hetkeks kõrvale.
Tee jahusegu keskele süvend ja kalla sellesse pärmisegu. Sega esmalt ettevaatlikult kahvliga ning kui kõik ained on segunenud, sõtku kätega tainaks.
Määri ahjuplaat õliga ja raputa üle tuhksuhkruga.
Jaga tainas 12 tükiks, veereta tükid pallideks ning rulli seejärel õhukesteks ringideks. Laota ringid ahjuplaatidele, määri munaga ning puista üle tuhk- ja peensuhkruga.
Küpseta 10-12 minutit kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad. Jahuta restil.
Köök: Hispaania
Sega kausis jahu, sool ja fenkoliseemned. Sega omavahel õli ja 150 ml sooja vett, lisa peensuhkur ja pärn, sega läbi ning tõsta hetkeks kõrvale.
Tee jahusegu keskele süvend ja kalla sellesse pärmisegu. Sega esmalt ettevaatlikult kahvliga ning kui kõik ained on segunenud, sõtku kätega tainaks.
Määri ahjuplaat õliga ja raputa üle tuhksuhkruga.
Jaga tainas 12 tükiks, veereta tükid pallideks ning rulli seejärel õhukesteks ringideks. Laota ringid ahjuplaatidele, määri munaga ning puista üle tuhk- ja peensuhkruga.
Küpseta 10-12 minutit kuni küpsised on kuldsed ja krõbedad. Jahuta restil.
Köök: Hispaania
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar