laupäev, 12. juuli 2014

Taboulleh - bulgurisalat


Ma pole suurem asi petersellisõber, aga kuna mu kappi tekkis pakk bulgurit, siis tundus hea mõte lõpuks taboulleh'it proovida ja oma suhteid peterselliga siluda.

Vaja läheb:
125 grammi bulgurit
soola
värskelt purustatud musta pipart
1-2 sidruni mahl
6-8 spl oliiviõli
150 gr peterselli, peeneks hakitud
4 rohelist sibulat, peeneks hakitud
20 värsket mündilehte, peeneks hakitud
3 tomatit, kuubikuteks hakitud


Leota bulgurit kuumas vees ca pool tundi. Nõruta, pigista liigne vesi välja ja pane kaussi. Maitsesta soola ja pipraga, lisa pool sidrunimahlast ja õlist. Sega läbi ja jäta pooleks tunniks seisma.

Lisa petersell, sibul, münt ja tomatid. Sega korralikult läbi, lisa ülejäänud õli ja sidrunimahl ning serveeri.

Köök: Jordaania

Kommentaare ei ole: