laupäev, 5. aprill 2014

Banitsa – Bulgaaria juustupirukas


Eriliselt hea ja lihtne pirukas. Bulgaarlased ikka teavad ... :)

Vaja läheb:
400 gr filotainast
oliiviõli
veidi võid

Täidis:
4 muna
500 gr fetajuustu
100 gr hapukoort või maitsestamata jogurtit


Tõsta filotainas eelmisel õhtul sügavkülmast tavalisse külmikusse sulama. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga või pintselda kinnine pirukavorm õliga.

Klopi munad lahti, murenda juurde fetajuust ja sega ühtlaseks. Kui segu on liiga paks, lisa hapukoort või jogurtit. Tõsta esimene filotainaleht töölauale, pintselda kergelt õliga ning tõsta ebaühtlaselt siia-sinna täidist peale. Keera pikemast servast rulli ning siis vormi spiraalina vormi keskele. Jätka samal moel tainalehtede pintseldamist ja rulli keeramist, iga rulliga jätka vormis spiraali. Kui vorm on kaetud, lisa peale mõned võitükid. Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Retsepti võtsin siit.

Köök: Bulgaaria

3 kommentaari:

Mae Lender ütles ...

Ma olen ilmselt sama pirukat söönud Kreekas (neil vist nimeks tiropita?) - see on nii hea, et sellega võiks patustada korduvalt ja nõrkemiseni :)
Sama asi, aga täidiseks spinat, on samuti ülimaitsev (spanakopita).
Siit nüüd julgust saanuna peaks vist ise selle ette võtma :)

Mae Lender ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Gaili ütles ...

Ma mõtlesin ise ka järgmine kord spinatiga teha :)

Aga kuigi see näeb välja nii sõna otseses kui kaudses mõttes keeruline, on tegemine ülilihtne. Ja kiire.