neljapäev, 22. november 2018

Berlin - being abroad in Germany. Mässaja.





Spontaanne otsus juuli alguses viis meid juba novembri lõpus Saksamaa pealinna. Vaatama jõuluturge (mis ei olnud avatud), jooma hõõgveini (mida suletud turgudel ei pakutud), tutvuma ajalooga (kultuursem pool paarist) ning shoppama (see pealiskaudsem pool paarist).

Ootamatult selgus, et linn on vahepeal oma rongiliine ümber mänginud ning liikusime hotelli läbi Alexanderplatzi. Kuna piletid rabasime masinast viimasel minutil, siis enne vagunisse hüppamist ei tulnud meil meelde neid enam valideerida ning sõitsime linna Berlini linnaliinide kulul. Majanduslikult ja keskkonnasäästlikult mõtlevate inimestena jätsime valideerimata piletid ilusti alles, et need pühapäeval tagasi lennujaama minnes ära kasutada.

Sõime hotelli lähikonnas Tiibeti ja Nepali toitu ning jalutasime kesklinna, et vaadata suletud poode ning teletorni. Selgus, et Berlin on ikkagi riik riigis ning ei lase ennast heaoluühiskonna seadustest, mis kohustab tööandjaid oma töötajad kell kaheksa ära koju saatma, häirida. Erinevad kauplused olid lausa üheksa või kümneni avatud.

Kommentaare ei ole: