kolmapäev, 1. august 2018

Here in London Town. Midagi pole muutunud






Endiselt on siin linnas vasaku käe pesemiseks kuum ja parema pesemiseks külm vesi. Ilmselt moslemite leiutis, sest teistel ei vaja vasak käsi üldiselt põhjalikumat pesu. Süüa saavad ka mõlemaga. Hotelli vannitoas on lisaks sellistele juhmimatele turistidele juhised seinal, kuidas kasutada dushikraani ja -kardinat. Esimene kulus mulle täitsa ära, sest kuigi tegemist pole mu meelest mingi hi-tech vannitoaga, siis nende kummaliste kraanidega, kus ühest nupust reguleerid temperatuuri ja teisest survet, on mul alati lahkarvamused.

Muide, nipp Tallinnast lendajatele. Ei ole vajadust tund-poolteist varem kohale minna. Torma final calli ajal sisse ning turvamees laseb su otse lintide juurde. Sel ajal kui ma seisin ära esimese kolmandiku üldse mitte lühikesest järjekorrast, said 10 inimest niisama läbi.

Londonis on mõnusalt jahe, pühapäeval sadas kerget seenekat ka. Täna hommikul kui üles ärkasin, tuli padukat ja äikest, selleks ajaks kui ma dushi alt välja sain, oli taevas selge ja päike väljas.

Vaatasin pühapäeval Notting Hillis söögikoha menüüd, valisin salati välja ja läksin sisse. Ja kuidagi läks selle tellimusega siis nii, et sõin hoopis lõhepastat… Go figure. Arvet makstes selgus, et neil on tekkinud pasta ja cappuccino järele lisarida: Valikuline tip 12,5%. Ma ei näinud erilist valikuvõimalust.
 

Eile oli kultuur plaanis - et lähen Tower Bridge’i vaatama ja siis nagu möödaminnes ka TK Maxxi. Või oli see vastupidi, et TK Maxx oli plaanis ja Tower Bridge sealsamas ümber nurga… Igal juhul vaatamisväärsuseni ei jõudnud. Läksime hoopis Oxford streetile, sest Lushist sai soodukaga kraami ning kuna sealt üle tee oli UniQlo, siis käisin sealt läbi ja siis oli ümber nurga veel TK Maxx, kus veetsin tunnikese uuema moega tutvudes. Enne kui arugi sain, hakkas päike horisondi taha vajuma ning ei mingit silda. Seisin hoopis metroojaamas plaani ees, lugesin oma Northern Line peatusi ning kuigi paar tundi tagasi veel oli Old Street peatus ka sellel liinil, siis nüüd enam polnud. Vaatasin kaarti, endiselt oli alles. Vaatasin uuesti liinijuhist, seal polnud. Hakkasin oma silmanägemises kahtlema, kuigi seda alles kontrolliti ning ajasin enam-vähem juba näpuga rida-realt peatused läbi ning mida polnud, oli Old Street. Läksin siis ühe vormis daami käest küsima, kes seletas, et Northern Line’il on selline on-off suhe, et vahel koos ja vahel lahus. Siin peatuses on nad lahus ja minu soovitud peatus asub küll samal liinil, aga siit sinna otse ei saa. Tuleb ümber istuda. Tundub, et lisaks vannitubadele vajaks täpsemaid juhiseid ka nende metroojaamad.

Kommentaare ei ole: