laupäev, 11. märts 2017

Virgin Bali. Jack Russell.












Õhtul kell 9 läks kogu auulis elekter ära ning jõudsime enne magama minna kui uuesti tagasi tuli. Öösel astus korra läbi, et siis hommikuks jälle ära minna. Igal juhul tuli mul öösel seal higistades (pole elektrit, pole fani) idee, et läheks päev varem ära. Hommikul seda ettevaatlikult (ettevaatlikult, sest mulle meenus ta elevus kui me avastasime kui odavad on piletid Balilt Austraaliasse) Helenale, kes enne mu lause lõppu juba pileteid ümber bronnimas oli. Kulutasime sellele liigutusele tubli tunni, aga saime homme lõunaks lennu Kuala Lumpurisse.

Olime omale päevatripi broneerinud kahe kose ja nelja templiga. Kuna eilne linnatüdrukute vastu huvi tundev juht oli rooli pannud oma umbkeelse venna, siis pääsesime teemadest, kust me tuleme ja mitmendat korda Indoneesias oleme. Kosed olid nõrgad, aga hiking mõnus. Olin eile pileteid bronnides kaks korda küsinud, et kas templitesse on tasuline sissepääs või mitte. Kinnitas, et kõik on tasuta. Esimese (juht lisas selle boonusena) sissepääs oli 15.000 ruupiat, teine oli tasuta, kolmas maksis 25.000, neljas 20.000 ja viiendas tuli maksta annetus ning giidile, kes meid ründavatest ahvidest mööda viis. Olgu mainitud, et ahvid ei ründand ning algselt giidile pakutud 20.000 teda ei rahuldanud ning küsis 5 dollarit. Nii rikkad me polnud, aga 11.000 sai juurde. Vaade ülevalt oli kaunis, niipalju kui seda näha õnnestus, sest silma voolav higi tegi vaatamise natuke keeruliseks.

Siirdusime otsima õhtusöögikohta siin gurmeerajoonis ning leidsime ühe eriti entusiastliku noormehega warungi. Kuna ma tundusin vist natuke löödud, et menüüs tempet polnud, siis ta tõi meile snäkiks praetud tempet ja suitsutatud tofut. Lisaks vabandas, et toiduga läheb natuke kauem, sest ta valmistab kõik nullist. Olime tellinud kalapulgad friikatega ja gado-gado. Kui mu kalapulgad pool tundi hiljem lauda jõudsid, tekkis kahtlus, et tellimustega on mingi segadus, sest korvist haigutas vastu kala koos saba ja sarvedega, 6 kalapulka ning ports friikaid. Aga poiss seletas, et kuna ta teeb kalapulgad värskest kalast, siis serveeris need pulgad mulle kala skeleti peal. Eriti head olid! Ning esimest korda oli piinlik nii väikest arvet maksta (ca 3.10 eurot koos värske arbuusimahlaga) ning jätsin ka tippi.

Olime arvestanud 200.000 ruupia maksmisega lennujaamas kui kontrollisime üle ning selgus, et see peaks nüüd juba lennukipileti hinnas olema. Seega oli meil ruupiaid veel üle ning läksime kõrvalbaari õnnelikule tunnile mojitosid jooma. Selle raha eest sai neid üksjagu.

Kommentaare ei ole: