kolmapäev, 9. detsember 2015

Berlin. Pimedad tänavad ja Lähis-Ida

Kuna Kika pidas põhjendatuks eile öösel mulle ette heita, et kõik viimaste päevade põnevamad sündmused on kirja panemata, siis nüüd ma teen seda.
 
Nii. Selle nädala esimese poole märksõnad on olnud töötamine, söömine, magamine ja shoppamine. Esmaspäeval otsustasime lõunat väljas süüa ja läksime siinpool nurka asuvasse Lähis-Ida toitlustusasutusse. Falafelid halloumiga. Nii head! Pärast seda tegime Rewe ringi, et õhtul saaks kodus süüa teha. Peale tööpäeva vaatasin kaardilt, et kus asuvad lähimad UniQlo ja Habitat ja selgus, et kõige lähemal on nad üksteisele. Kuna nad minust asusid kas 1,5-tunnise jalutuskäigu või siis 45-minutilise ühistransporditripi kaugusel, siis pakkisin omale kaasa rohkelt lektüüri ja võileivad ning asusin teele. Habitat on väga tore, aga kuna mulle tundus, et mu 50-liitrine seljakott nii palju ei mahuta, siis jäid kõik lambid ja riiulid minust poodi. Barcelona Habitat on muide suurem ja parema valikuga. Läbi Potsdami platsi liikusin UniQlo suunas. Mööda kõikidest magusa- ja friilettidest. Aga UniQlos nii "hästi" ei läinud ja kassasse marssisin korraliku sületäiega. Aga kui nad ikka pakuvad 100% meriinovillast kampsunit 29.90 eest, siis tuleb see minuga kaasa. Ostsin omale ka termosärgi ja tänase seisuga võin kinnitada, et kui pood mul poolepäevase tripi kaugusel poleks, siis läheks ja ostaks veel mõned. Imeõhuke, aga väga soe. Ja seljas hästi kaunis ka. Kõik sangad ja saiasöömisest hiiglasliku kõhu toob selge joonega esile. Ei midagi varjatut ega väikest kirja.
 
Eile tegime lõunaks läätsesid ning õhtul läksime välja sööma. Kuna peale mitmepäevast menüü ja ümbruse kirjeldamist sai Flaco lõpuks aru, mis restorani ma mõtlen, siis seadsimegi sammud nimetatud Lähis-Ida söögikohta suunas. Kohalejõudmine võttis ligi tunni. Küsisin tee peal Flacolt ettevaatlikult, et kas mulle tundub või ongi Berlin ... hämaravõitu. Selgus, et tõenäoliselt on käivitunud mingi säästuprogramm ning valgustus maha keeratud. Tundub, et uue liikumisega on kaasa läinud ka jalgratturid, kes solidaarselt ei pane oma rattale tulesid ning kihutavad tumedate kogudena läbi pimedate tänavate.
 
Kuna kohalejõudmine võttis omajagu aega, siis peale veendumist, et hinnad on kahe aastaga ca 40% kallinenud, tellisime omale segatud taldriku ja piparmünditeed. Kui kõik 7-8 taldrikutäit erinevaid Lähis-Ida toite (kikerherned, falafelid, marineeritud paprika, grillitud lillkapsas, kikerhernesalat, friteeritud suvikõrvitsakotletid, grillitud suvikõrvits jogurtis, hummus ja pita) lauale olid jõudnud, siis olid pooled taldrikud tühjad enne kui kumbki meist sõnagi lausus :)

Kommentaare ei ole: