pühapäev, 5. mai 2013

Turón - magusad kevadrullid banaaniga


Filipiinidelt valisin magusa - Turón on seal populaarne tänavatoit. Õhukesed banaani- ja jakaviilud kastetakse pruuni suhkru sisse, keeratakse kevadrulliümbrisesse ning praetakse seejärel kuldpruuniks. Täidistena võib kasutada ka näiteks bataati, mangot, cheddari juustu või kookospähklit.

Vaja läheb:
3 banaani, risti- ja pikkupidi neljaks lõigatud
12 viilu jakat (kui on) või 12 riba juustu (soovi korral)
12 kevadrulliümbrist (näiteks filotainast või riisipaberit)
pruuni suhkrut
õli praadimiseks

Puista suhkur taldrikule. Kui kasutad riisipaberit, siis pane valmis kauss kuuma veega.

Leota riisipaber pehmeks, keera banaaniviilu suhkrus, pane seejärel riisipaberi peale. Kui on, siis pane seejärel viil jakat. Kui ei ole, võid panna juusturiba. Mina kasutasin mahedat kitsejuustu, mis jäi väga maitsev. Lisaks sellele ja cheddarile võib proovida ka mozzarellaga. Samas võib juustu ka üldse panemata jätta. Keera paber täidise ümber ilusti rulli ja jäta ootele, kuni kõik rullid on valmis.

Kuumuta pannil õli ning pane rullid pannile. Kui rullid hakkavad alt ilusti pruunistuma, puista peale ülejäänud pruun suhkur ning keera rullid ümber, et nad kõikide külgede pealt kuldpruuniks küpseksid.

Serveeri kuumalt.

Retsepti võtsin siit.

Köök: Filipiinid

Kommentaare ei ole: