Imeliselt mahlane, tugeva sidrunimaitsega ja väga lihtsalt ning kiirelt valmiv kook. Suhkruvaba ja eriti hea ahjusoojalt.
Vaja läheb:
3 spl võid
7 spl mett
ühe sidruni mahl ja riivitud koor
2/3 tassi toasooja piima
1,5 tassi jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
kardemoni
2 munavalget
2 tl seesamiseemneid
Vaja läheb:
3 spl võid
7 spl mett
ühe sidruni mahl ja riivitud koor
2/3 tassi toasooja piima
1,5 tassi jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
kardemoni
2 munavalget
2 tl seesamiseemneid
Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Määri ca 20x30cm ahjuvorm võiga.
Sulata või ja 2 spl mett potis. Sega hulka piim. Vala hulka sidrunimahl (jäta 1 spl alles). Sõelu jahu, lisa küpsetuspulber, kardemon ja sidrunikoor ning kõige viimasena või- ja piimasegu. Sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult ülejäänud taina hulka.
Vala tainas vormi ning küpseta ca 20-30 minutit, kuni koogi sisse pistetud hambaork jääb puhtaks.
Sega järelejäänud sidrunimahl ja 3 spl mett ühtlaseks ning vala koogi peale. Lase sisse imbuda ning serveeri kooki kas soojalt või jahtunult.
Sulata või ja 2 spl mett potis. Sega hulka piim. Vala hulka sidrunimahl (jäta 1 spl alles). Sõelu jahu, lisa küpsetuspulber, kardemon ja sidrunikoor ning kõige viimasena või- ja piimasegu. Sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult ülejäänud taina hulka.
Vala tainas vormi ning küpseta ca 20-30 minutit, kuni koogi sisse pistetud hambaork jääb puhtaks.
Sega järelejäänud sidrunimahl ja 3 spl mett ühtlaseks ning vala koogi peale. Lase sisse imbuda ning serveeri kooki kas soojalt või jahtunult.
Retsept on siit.
Köök: Kreeka
Köök: Kreeka
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar