See kreemjas šokolaadikook valmis selle aasta emadepäevaks. Kook tuli tumeda šokolaadi tõttu üsna tugeva maitsega, nii, et kohvi kõrvale piisabki ühest lõigust.
Põhja jaoks läheb vaja:
350 gr küpsiseid
2 spl kakaopulbrit
75 gr sulatatud võid
Täidise jaoks läheb vaja:
900 gr toorjuustu
75 gr peensuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
4 muna
200 gr tumedat šokolaadi
Põhja jaoks läheb vaja:
350 gr küpsiseid
2 spl kakaopulbrit
75 gr sulatatud võid
Täidise jaoks läheb vaja:
900 gr toorjuustu
75 gr peensuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
4 muna
200 gr tumedat šokolaadi
Purusta küpsised, sega kakao ja sulavõiga. Suru vormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaoks põhi külmkappi.
Vahusta toorjuust suhkru ja vanilliga madalal kiirusel ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad, sega korralikult. Sulata šokolaad veevanni kohal. Tõsta temperatuuride ühtlustamiseks paar lusikatäit toorjuustusegu šokolaadi sisse ning seejärel kalla kogu toorjuustusegu šokolaadi sisse ja sega ühtlaseks.
Vala täidis põhjale ning küpseta 150 kraadi juures 40-50 minutit. Ära üle küpseta - täidis peab ahjust tulles veel kergelt võdisema.
Lase koogil vormis jahtuda, kata seejärel kile või hõbepaberiga ning jäta ööseks jahedasse.
Retsept Koolibri koogiraamatust.
Vahusta toorjuust suhkru ja vanilliga madalal kiirusel ühtlaseks. Lisa ükshaaval munad, sega korralikult. Sulata šokolaad veevanni kohal. Tõsta temperatuuride ühtlustamiseks paar lusikatäit toorjuustusegu šokolaadi sisse ning seejärel kalla kogu toorjuustusegu šokolaadi sisse ja sega ühtlaseks.
Vala täidis põhjale ning küpseta 150 kraadi juures 40-50 minutit. Ära üle küpseta - täidis peab ahjust tulles veel kergelt võdisema.
Lase koogil vormis jahtuda, kata seejärel kile või hõbepaberiga ning jäta ööseks jahedasse.
Retsept Koolibri koogiraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar