Käes on kohaliku toidu aeg. Lisaks magusale valmivad Eestimaa aedades vaikselt ka köögiviljad - porgandid, aedoad, herned, lillkapsas, varajane kartul... Viimati Tartust tulles oli mul kaasas ka kotitäis porgandit ning teine aeduba :) Väheste vürtside lisamisega saab neist mõnusa aasiapärase lõunasöögi.
Vaja läheb:
värskeid porgandeid
aedube
ingverit
küüslauku
sojakastet
sidruni- või laimimahla
agaavisiirupit
kurkumit
värskelt purustatud pipart või tšillikastet
praadimiseks õli
Puhasta, tükelda ja keeda porgandid ja aedoaed. Kuumuta pannil õli ning pruunista selles purustatud küüslauk ja riivitud ingver. Lisa pisut kurkumit. Vala pannile porgandid ja aedoad ning lase neil kergelt pruunistuda. Maitsesta sojakastme, sidruni- või laimimahla, agaavisiirupi ja pipra või tšillikastmega.
Algne idee Margelt :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar