See ei ole päris see suvi, kus tahaks pidevalt külmi jooke tarbida ja jäist gazpachot süüa... Ja sellisesse õhtusse nagu täna sobib ideaalselt kiirelt valmiv vürtsikas tomatisupp ubadega.
Vaja läheb:
2 tomatit
1 väike pakk tomatipastat
1 oakonserv või samapalju leotatud ja kergelt läbikeedetud silmube
2 küüslauguküünt
pool sibulat
oliiviõli
pisut värsket basiilikut või koriandrit
poole laimi mahl
maitsestamiseks: soola või kalakastet, tšillit, vürtsköömet, ürte, kurkumit, purustatud musta pipart
Pane tükeldatud tomatid, küüslauk ja sibul blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Tõsta pott tulele ning pane tomatipasta ja -püree potti. Lase keema tõusta, seejärel lisa oad. Keeda 3-4 minutit, vajadusel lisa vett. Maitsesta ning lase keeda kuni supp on saavutanud soovitud konsistentsi. Serveerimisel vala peale pisut oliiviõli.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar