pühapäev, 15. juuli 2012

Tomati-oasupp


See ei ole päris see suvi, kus tahaks pidevalt külmi jooke tarbida ja jäist gazpachot süüa... Ja sellisesse õhtusse nagu täna sobib ideaalselt kiirelt valmiv vürtsikas tomatisupp ubadega.

Vaja läheb:
2 tomatit
1 väike pakk tomatipastat
1 oakonserv või samapalju leotatud ja kergelt läbikeedetud silmube
2 küüslauguküünt
pool sibulat
oliiviõli
pisut värsket basiilikut või koriandrit
poole laimi mahl
maitsestamiseks: soola või kalakastet, tšillit, vürtsköömet, ürte, kurkumit, purustatud musta pipart


Pane tükeldatud tomatid, küüslauk ja sibul blenderisse ning püreesta ühtlaseks. Tõsta pott tulele ning pane tomatipasta ja -püree potti. Lase keema tõusta, seejärel lisa oad. Keeda 3-4 minutit, vajadusel lisa vett. Maitsesta ning lase keeda kuni supp on saavutanud soovitud konsistentsi. Serveerimisel vala peale pisut oliiviõli.

 


Kommentaare ei ole: