teisipäev, 24. juuli 2012

Punasesõstra-beseekook


Suvi kestab ja erinevad sõstrad on välja vahetanud kevadise rabarbri ning magusad maasikad. Punastest sõstardest saab teha imelisi kooke ja magustoite. Muretaignapõhjal olev hapuka sõstratäidise ning koheva ja krõbeda beseekihiga kooki on teha imelihtne ning aega kulub vaid pisut rohkem kui küpsemiseks vaja.


Vaja läheb:
350 grammi muretainast
300 grammi punaseid sõstraid
3 dl suhkrut
pisut kardemoni
6 munavalget 


Suru muretainas 25cm läbimõõduga vormi ja küpseta 180 kraadi juures 10 minutit. Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, lisades suhkrut jaokaupa. Pool munavalgevahust sega ettevaatlikult punaste sõstarde ja kardemoniga. Vala segu koogipõhjale ja jaota ühtlaselt laiali. Tõsta peale ka ülejäänud munavalgevaht.

Küpseta kooki 160 kraadi juures 50-60 minutit. Serveeri jahtunult. 


Retsepti võtsin Maru maitsvast maailmast ning asendasin kaneeli kardemoniga :)

Kommentaare ei ole: