neljapäev, 12. juuli 2012

Socca - krõbedad kikerhernepannkoogid


Soccad ehk krõbedad kikerhernejahust praetud pannkoogid on Prantsusmaal, Nizza piirkonnas populaarne tänavasnäkk, mida serveeritakse pabertuutudest. Peale puistatakse soola, pipart või suhkrut. Kikerhernejahust on võimalik teha ka veganitele sobivat, munavaba omletti :)

Vaja läheb:
100 gr kikerhernejahu
1 tl soola
2,5 dl külma vett
oliiviõli
serveerimiseks maitseaineid või värskeid marju

Klopi kikerhernejahu, sool ja külm vesi ühtlaseks kreemjaks tainaks. Lase vähemalt 10 minutit paisuda.
Kuumuta praepann hästi tuliseks, pintselda kergelt õliga. Klopi tainas uuesti läbi. Tõsta umbes 5-6 sl tainast pannile, nii et see oleks õhukeselt kaetud. Prae tugeval tulel 2-3 minutit, kuni pannkook pealt mullitama hakkab ja on keskelt just hüübinud. Tõsta taldrikule, maitsesta kas omale sobivalt soola ja pipra või suhkruga või serveeri värskete marjadega. Voldi enne söömist neljaks ning serveeri kohe kuumalt.

Retsept on nami-namist.


Kommentaare ei ole: