Veel eelmise aasta lõpus jõudis minu riiulisse ja kööki Juci "Samba, sake ja tšillikaun", mille ma kohe ka läbi lugesin. Kuna raamat oli täiendatud rohkete retseptidega erinevatest maadest, siis otsustasin esimese asjana kookoseriisi ja mango kasuks, endal värskelt meeles hiljuti Barcelona Tai restoranis söödud täpselt sama magustoit.
Vaja läheb:
200 ml kleepuvat riisi
100-125 ml kookospiima
50 gr suhkrut
soola
küpset mangot
1 spl röstitud seesamiseemneid
Loputa riis, leota seda kaks tundi ning seejärel keeda või auruta tavapäraselt. Sega kookospiim suhkru ja soolaga, kuni need on sulanud. Vala segu riisile ning sega korralikult läbi. Kata kauss toidukilega ning jäta ca 10 minutiks seisma. Koori ja viiluta mangod.
Serveeri mangod koos kookoseriisiga ning raputa peale seesamiseemneid.
2 kommentaari:
Oi mis tore leid! Loodan, et nii raamat kui Tai magusroog meeldisid :).
Mõlemad meeldisid :) Ma plaanisin raamatust natuke kirjutada ka, aga pole jõudnud veel...
Postita kommentaar