reede, 1. oktoober 2010

Viigimarjatartalet


Minu rõõmuks on jälle alanud viigimarjahooaeg :)

Tegin õuna tarte tatin'i jaoks muretaignapõhja (100 grammi võid, 200 grammi jahu, 50 grammi roosuhkrut, natuke piima) ja kuna ma ei ole seda võimeline täpselt vormi suuruseks rullima, siis jäi peale koogi ahjupanekut üksjagu tainast üle. Kuna köögilaual seisid värsked viigimarjad, otsustasin teha erakordselt lihtsad viigimarjatartaletid. Jagasin allesjäänud taigna osadeks ning rullisin ümmargused rattad. Surusin muffinivormide põhja ning panin igasse vormi pool sektoriteks lõigatud viigimarja, natuke võid ja natuke pruuni suhkrut. Küpsetasin paarkümmend minutit. Peale väljavõtmist võib raputada viigimarjadele veel natuke suhkrut ning põletada see gaasipõletiga karamelliks.

Kommentaare ei ole: