neljapäev, 7. oktoober 2010

Ahjuõunad iirisekastmes


Isu ajas peale Pille retsept Postimehes :)

Lõika õunad (6-8 tk olenevalt suurusest) pooleks ning eemalda südamik. Laota võitatud vormi lõikepind allpool nii, et vorm oleks ühtlaselt kaetud.

Sulata potis 50 grammi võid, lisa 2dl fariinisuhkrut, peotäis mandlilaaste, 2 dl vahukoort, 2-3 tl maisitärklist ning pigista sisse ühe laimi mahl. Lase segul keema tõusta ning vala seejärel õuntele. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit.

Nii ma neid õunu tegin, aga tagantjärele võiks öelda, et kuna kaste on väga magus, siis võib seda teha ka pool kuni 2/3 antud kogusest või võtta ühe asemel kaks laimi.

Update: kui ma neid õunu uuesti tegema hakkasin, meenus mulle ootamatult, et sinna on ka vahukoort vaja, mida ma taapäraselt kodus ei hoia. Vahukoore pärast poodi minema ei hakanud ning kasutasin hoopis piima. Õunad ei tulnud nii rammusad ja olid tegelikult palju maitsvamad :)

Kommentaare ei ole: