teisipäev, 13. juuli 2010

Värsked kevadrullid sidrunheinakastmes kala ja nuoc cham kastmega


Üks huvitavamaid asju, mida Vietnamis sõin, olid värsked kevadrullid valge kalaga. Kerge kala, aedviljad ja mõnusalt tsitruselised ja tšillised kastmed on just need, mis sobivad praegusesse kuuma ilma.

Lõikasin kolmele kuldmerikogrele külgedele sälgud, maitsestasin pipra ja soolaga ning jätsin ca kümneks minutiks seisma. Kalakastme jaoks lõikasime paar peotäit šampinjone tükkideks, viilutasime kaks vart sidrunheina, ca 7-8 cm jupi ingverit ning panime need kõik koos 3 dl vee, paari kaffirilaimilehe, 2 spl oliiviõli, 2 spl sojakastme ja 4 spl kalakastmega keema. Lasime keeda ca 5 minutit. Vahepeal määrisin kala õliga ning panin grillima. Kummaltki poolt 7-8 minutit. Kui kala oli valmis, tõstsin vaagnale ning valasin kastme peale.

Kevadrullide sisse panemiseks lõikasime veel kapsast ja värsket kurki ning keetsin riisinuudleid. Lisaks võib sinna panna kõike muud värsket, mis maitseb - münti, koriandrilehti, tähtvilja jne.

Kastmeks tegime Nuoc Chami, mis tuli täpselt selline nagu peab :) Purustasime ühe küüslaguküüne ja ühe pisikese kuivatatud tšilli. Lisasime 4 spl kalakastet, poole laimi mahla ning maitsestasime ca 1 dl vees lahustatud 3 spl suhkruga. Kastmeretsept on väikeste muudatustega nami-namist.

Ja muidugi on rullide keeramiseks vaja riisipaberit :)

1 kommentaar:

Johnson ütles ...

Ja maitses imehea! Täitsa Vietnami tunne tuli peale...