Hea ja mahlane ricotta-rabarbrikook:
Sega taignaks 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Lõika rabarbrivarred suuremateks tükkideks ja keeda suhkruvees pehmeks, aga ära lase laguneda. Tõsta veest välja ja jäta nõrguma.
Katte jaoks sega 500 gr ricottat, 4 munakollast, pool tl vaniljet, natuke sidrunimahla, kaks lusikatäit mett ja soovi korral ka suhkrut. Vala segu põhjale ja küpseta ca pool tundi. Laota ahjust väljavõetud koogile rabarberitükid. Lase koogil jahtuda ning vala peale 200 ml rabarbrikeeduveest ja 100 ml tarretisesuhkrust tehtud segu.
Tallinn,
10.05.2010
Sega taignaks 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Lõika rabarbrivarred suuremateks tükkideks ja keeda suhkruvees pehmeks, aga ära lase laguneda. Tõsta veest välja ja jäta nõrguma.
Katte jaoks sega 500 gr ricottat, 4 munakollast, pool tl vaniljet, natuke sidrunimahla, kaks lusikatäit mett ja soovi korral ka suhkrut. Vala segu põhjale ja küpseta ca pool tundi. Laota ahjust väljavõetud koogile rabarberitükid. Lase koogil jahtuda ning vala peale 200 ml rabarbrikeeduveest ja 100 ml tarretisesuhkrust tehtud segu.
Tallinn,
10.05.2010
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar