Põhjaks tegin järjekordselt muretaigna mandlitega, mis on lihtsalt superhea:
Sega 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Haki rabarber (nii palju, et koogipõhja ilusti ära kataks), sega tükid riivitud sidrunikoore ja suhkruga (vastavalt maitsele) ning laota segu koogipõhjale. Sega 3 dl vahukoort, 2 muna, 1 munakollane ja 2 spl maisitärklist ning vala segu rabarbritele peale. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit kuni tund.
Tallinn,
18.05.2010
Sega 125 gr jahu, natuke soola, 75 gr kõva võid, 25 gr hakitud mandleid ja natuke külma vett. Suru 22 cm ahjuvormi ja pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi seisma. Eelküpseta 190C juures 15 minutit hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Haki rabarber (nii palju, et koogipõhja ilusti ära kataks), sega tükid riivitud sidrunikoore ja suhkruga (vastavalt maitsele) ning laota segu koogipõhjale. Sega 3 dl vahukoort, 2 muna, 1 munakollane ja 2 spl maisitärklist ning vala segu rabarbritele peale. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit kuni tund.
Rabarbri ja kreemi osa on raamatust "100 pirukat".
Tallinn,
18.05.2010
2 kommentaari:
vabanda mu võhiklikkust aga ma ei mõista sinu retseptides lauseühendit...hernestega kaetult ja veel 5 minutit ilma hernesteta.
Tahaks neid kooke proovida aga mis see hernestega tähendab?
See tähendab, et paned koogipõhjale raskuse peale. Mina panen küpsetuspaberi ja selle peale siis valan kilo jagu kuivi herneid. Pärast panen herned kappi tagasi järgmist koogitegu ootama :)
Ma pole küll põhjust otsinud, aga arvan, et on selles, et siis põhi ei kerki ja ei lähe katki.
Postita kommentaar