reede, 30. november 2012

Raamatukuu november 2012


Helmi Vela - Minu Albaania 
Valge sarja raamat "Minu albaanlane" pigem.

E. L. James - Fifty Shades of Grey
E. L. James - Fifty Shades Darker 
E. L. James - Fifty Shades Freed

Mireille Guiliano - Prantslannade neli aastaaega
ÕS-i koostajad võiksid antud raamatusse pilgu heita ning saaksid seejärel ÕS-i terve rea uute sõnadega täiendada: barbeküü, venkel, kišš, nämma, tatään ja tartään (pean tunnistama, et nende vahest ma aru ei saanudki), steek jne. Kõikide nende kiššide ja venklite kõrval hämmastas mind aga see, et tõlkimata on jäänud sellised väljendid nagu coniglio, duomo, brioche, joie de vivre jne.
Ma saan aru, et tõlkijale ja toimetajale ei pruugi meeldida võõrapärased (aga siiski väga levinud) nimetused nagu fenkol ja quiche, aga mis on viga apteegitillil ja lahtisel pirukal, et otsustati kasutada mingeid värdmugandusi?

Jody rohelise tee nuudlid tofuga


Selle toidu pilt raamatus "80 toiduga ümber maailma" oli nii ilus, et ma isegi ostsin teist korda elus tofut, et seda teha. Esimesel korral viskasin tofu peale maitsmist ära, aga raamatus olevat pilti vaadates otsustasin tofule teise võimaluse anda. Ma ei saa öelda, et meist parimad sõbrad saaksid, aga me vähemalt aktsepteerime nüüd üksteist :) Aga nuudlite ja tofu pilt on raamatus kordades ilusam kui minul tuli... Rääkimata muidugi sellest, et sojaube ei õnnestunud leida ja asendasin seega lihtsalt liimaubadega. 


Vaja läheb:
200 gr rohelise tee nuudleid (mina panin tavaliste sobanuudlitega pooleks)
1 sl õli
1 sl värskelt riivitud ingverit
300 gr kõva tofut, kuubikuteks lõigatud
100 gr külmutatud sojaube
3 sl sojakastet
2 sl mirinit
2 sl saket
1 sl peensuhkrut
50 gr võid

Keeda nuudlid pehmeks, loputa külma veega ja kurna.

Kuumuta vokkpannil õli, lisa ingver ja tofu ning prae 5 minutit kuni tofu on kuldpruun. Lisa külmutatud oad, sojakaste, mirin, sake ja peensuhkur ning hauta veel mõni minut kuni oad on pehmed. Sega hulka või.

Jaota nuudlid neljale taldrikule ning tõsta peale oa-tofusegu.

Filmikuu november 2012

Skyfall, režissöör Sam Mendes

7 días en La Habana, režissöörid Laurent Cantet, Benicio Del Toro, Julio Medem, Elia Suleiman, Juan Carlos Tabío, Pablo Trapero, Gaspar Noé

Seitse psühhopaati, Martin McDonagh

Armastus, režissöör Michael Haneke

Ookeani värv, režissöör Maggie Peren

A Film with Me in It, režissöör Ian Fitzgibbon 

The Next Three Days, režissöör Paul Haggis

In Time, režissöör Andrew Niccol


Kalalkäigud, režissöör Carlos Sorin

pühapäev, 25. november 2012

Lõhe-spinaticannellonid


Lõhe, spinati ja pasta kombinatsioon on mul alates kooresest lõhe-spinatilasanjest meeles püsinud. Täiendasin kombinatsiooni tomatite ja parmesaniga ning rullisin kõik selle cannellonnideks.

Vaja läheb:
lasanjeplaate, keedetud
spinatit, peeneks hakitud
lõhet, tükeldatud
fetajuustu, tükeldatud
tomatit, hakitud
rõõska koort
parmesani, riivitud
soola, soovi korral 


Pane ahi 200 kraadi juurde sooja.

Sega spinat rõõsa koore ja poolega fetast. Soovi korral maitsesta soolaga. Tõsta lasanjeplaadile sobiv kogus spinatisegu ja lõhetükke ning keera kõik rulli. Laota rullid tihedalt üksteise kõrvale ahjuvormi. Kata rullid tomati, ülejäänud feta ja parmesaniga.

Küpseta 200 kraadi juures ca 20 minutit.


Krõbedad porgandiküpsised


Sügisel tuleb köögivilju süüa, eksole :) Väljast krõbedad ja seest pehmed küpsised sisaldavad ohtralt mahlast porgandit. Ainus "vaev" on porgandi riivimine ja taigna kokkusegamine.

Vaja läheb:
180g võid
1,5 dl pruuni suhkrut
ca200g riivitud porgandit
5-6 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut
kardemoni
näputäis soola


Vahusta või suhkruga, lisa peenelt riivitud porgandid. Sega juurde omavahel segatud kuivained ning sega tainas ühtlaseks. Pane tainas ca tunniks külmikusse.

Rulli tainas jahusel laual lahti u.0,5cm paksuseks ning vormi klaasiga ümmargused küpsised. Või kui oled laisem, nagu mina ja leiad, et küpsised võivad olla ka pisut lopergused, siis võta lusikaga sobiv kogus tainast, veereta peos ümmarguseks ning vajuta plaadile pannes lapikuks.

Pintselda munaga, soovi korral raputa peale pärlsuhkrut.

Küpseta 200-kraadises ahjus u. 12-15.minutit või kuni küpsised on kuldkollased.

Retsepti võtsin Magusatest fotodest.


esmaspäev, 19. november 2012

Avokaadopasta


Ma olen tavaliselt väga valmis ootamatuid kombinatsioone tekitama oma köögis, aga millegipärast pole siiani avokaadot sooja söögiga tutvustanud. Avokaado lisas spagettidele kreemisust, tšilli teravust ja juustud kergelt soolakat maitset. Kõik kokku maitses kerge, värske, pisut vürtsine ja ürdine. Valmis kiirelt ning enamasti on kõik vajaminev kodus ka olemas.

Vaja läheb:
1 väike küüslauguküüs
tšillit
pool laimi
1 küps avokaado
oliiviõli
soola, pipart
basiilikut
pecorinot ja parmesani
kahe portsu jagu spagette


Purusta küüslauk ja haki tšilli, pigista laimist mahl peale. Poolita avokaado, tükelda viljaliha koore sees ja seejärel pigista sisu ettevaatlikult välja. Riivi mõlemad juustud ja haki basiilik. Sega pipar, õli, avokaado, basiilik ja juustud kokku küüslaugu-tšilli-laimiseguga. Lisa soovi korral soola, aga ole ettevaatlik, sest juust annab piisavalt soolasust. Keeda spagetid, jäta seejärel umbes paar supilusikatäit keeduvett alles ja sega see kastmepõhja hulka. Sega spagetid hulka, riivi peale veel pisut parmesani ja puista musta pipart ning serveeri kohe.  

Retsepti võtsin siit.


kolmapäev, 14. november 2012

Vaarikakook


Ma ei suuda vist sellega leppida, et suvi on läbi :) Koogid on endiselt värvilised, marjased ja puuviljased ja kerged. Seda kooki tehes avastasin, et kui lisada täidisesse lisaks india pähklitele ka kookosjahu, siis tekib selline mõnus kohupiimalaadne tekstuur.


Vaja läheb:
1 tass datleid, ca 10 minutit leotatud
pool tassi purustatud pähkleid või mandleid
2-3 spl vett
2 spl kookosjahu

300 grammi vaarikaid
2-3 spl pruuni suhkrut või agaavisiirupit
3-4 kuhjaga spl kookosjahu
100 grammi india pähkleid, üleöö leotatud
2 spl kookosõli 


Põhja jaoks püreesta datlid ning sega vee, pähklite/mandlite ja kookosjahuga ühtlaseks ning suru vormi põhja.

Täidise jaoks püreesta toasoojad vaarikad suhkru või siirupiga. Püreesta ka india pähklid ning sega kõik ülejäänud koostisained kokku. Vala täidis põhjale ning pane vähemalt neljaks tunniks külmkappi.


pühapäev, 4. november 2012

Mangokook


Toorkoogid on minu meelest täiesti vastupandamatud - kerged, värske maitsega, puuviljased ja lihtsad valmistada.


Vaja läheb:
Põhi:
üks osa datleid ja musti ploome
üks osa mandleid ja/või metsapähkleid

Mangotäidis:
200-300 ml mangopüreed (konserv või värsketest mangodest)
100 grammi india pähkleid (üle öö vees leotatud)
3-4 spl kookosõli
sidrunit
soovi korral pool avokaadot 


Põhja jaoks pane pähklid ja kuivatatud puuviljad blenderisse ja sega ühtlaseks. Suru vormi põhja.

Täidise jaoks püreesta india pähklit koos kookosõliga blenderis ühtlaseks siidjaks massiks. Mikserda hulka mangopüree, avokaado ja sidrunimahl. Sega ühtlaseks, vala põhjale ning jäta üleöö jahedasse. Serveeri marjadega. 


kolmapäev, 31. oktoober 2012

Raamatukuu oktoober 2012

Dennis Lehane - Moonlight Mile
Samalt autorilt on ka "Shutter island", seega kui ma Moonlight Mile'i lugema hakkasin, ootasin tegelikult midagi rohkemat kui lihtsalt krimkat...

Eeva Kaun - Minu India

Selle sarja üks paremaid raamatuid - huvitav ning väga hea kirjastiiliga.

Uku Randmaa - Minu maailmameri

Gardner - Uimase sääse juhtum

Liina Org - Minu Suriname

Filmikuu oktoober 2012

Celeste & Jesse Forever, režissöör Lee Toland Krieger

Hotell Transylvania, režissöör Genndy Tartakovsky

On the Road, režissöör Walter Salles

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked, režissöör Mike Mitchell
Ajaviide Lux Expressis teel Tallinnast Riiga, kui lubatud wifi piiril ära võeti.

Rio, režissöör Carlos Saldanha
Taust Lux Expressis teel Tallinnast Riiga, kui wifi veel olemas oli ja tööd sai teha :)

laupäev, 27. oktoober 2012

Kiivi-seene-lõhesalat


Järjekordne mõnus kerge-kiire salat. Mulle lihtsalt meeldivad need 10-15 minutiga valmivad puhtad maitsed ja kerged toidud.

Vaja läheb:
brokolit, aurutatud ja kergelt üle praetud
kiivit
šampinjone
lõhet, tükeldatud ja harissaga praetud
pistaatsiat
parmesani, laastudena
musta pipart
soovi korral soola
 


Tükelda kiivi suupärasteks tükkideks, viiluta šampinjonid. Haki pistaatsiad. Sega kiivi, brokoli, lõhe ja šampinjonid omavahel kokku ning pane taldrikule. Maitsesta soola ja pipraga ning puista üle pistaatsiate ja parmesanilaastudega.

laupäev, 20. oktoober 2012

Marmormuffinid toorjuustutäidise ja -kreemiga


Tavapärasest pisut huvitavamad muffinid - šokolaadimuffini sees on mahlane toorjuustutäidis šokolaaditükkidega ning lisaks on muffinid kaetud maitsva toorjuustukreemiga.


Vaja läheb:
Šokolaadikeeksid:
190 grammi nisujahu
60 grammi suhkrut
40 grammi kakaopulbrit
pool tl söögisoodat
40 ml päevalilleõli
1,5 tl valget veiniäädikat
pool tl vanilliekstrakti

Toorjuustutäidis:
140 grammi toorjuustu
30 grammi suhkrut
1 muna
pool tl vanilliekstrakti
soola
100 grammi šokolaadilaaste või tükeldatud tumedat šokolaadi

Toorjuustukreem:
200 grammi sõelutud tuhksuhkrut
50 grammi toasooja võid
125 grammi külma toorjuustu


Kuumuta ahi 170 kraadini.

Šokolaadikeeksitaigna valmistamine:
Sega suures kausis jahu, suhkur, kakao ja sooda omavahel. Sega kannus õli, äädikas, vanilliekstrakt ja 125 ml vett. Lisa vedelik kuivainetele pidevalt mikserdades. Sega ühtlaseks. Täida muffinivormid kolmandiku ulatuses poolega šokolaaditaignast.

Toorjuustutäidise valmistamine:
Mikserda toorjuust, suhkur, muna, vanilliekstrakt ja sool ühtlaseks ja kohevaks. Sega šokolaadilaastud ettevaatlikult taigna hulka.

Jaota toorjuustutäidis muffinivormidesse ning tõsta kõige peale ülejäänud šokolaaditainas.

Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 20 minutit, kuni muffinid on katsudes üsna kõvad ning täidis on ühtlase kuldse tooniga. Tõsta restile jahtuma.  


Kreemi jaoks vahusta või ja suhkur ühtlaseks kohevaks vahuks. Lisa ühe korraga toorjuust ning vahusta, kuni segu on täiesti ühtlane. Vahusta seejärel suuremal kiirusel veel ca 5 minutit, kuni segu on kerge ja õhuline. Kaunista kreemiga jahtunud muffinid ning raputa peale pisut kakaopulbrit.


Retsept on pisikeste muudatustega Koolibri koogiraamatust.

pühapäev, 14. oktoober 2012

Mangosalat avokaado ja brokoliga


Peale järjekordset visiiti Vilniusesse olen veendunud, et tegemist on Baltimaade kulinaariapealinnaga :) Seekord sõime sealses teises toortoidurestoranis (RawRaw) ning taaskord oli kõik proovitu lihtsalt suurepärane. Minu menüüs olid punapeedi-banaani-javeelmillegi smuuti, tomati-paprikasupp ürtidega ning täiesti unustamatu mango-avokaado-brokoli salat rosinatega. Õnnestumise võtmeks on küps mango, mida tükeldades mahla voolab ning ka tõeliselt küps avokaado. Siis tuleb mõnusa tekstuuriga mahe ja maitsev salat ning lisaks pole ka eraldi kastet vaja, selle "töö" teevad ära avokaado kreemisus ja mangomahl.

Vaja läheb:
1 mango, kooritud ja tükeldatud
1 avokaado, kooritud ja tükeldatud
2 klaasitäit brokolit, lõigatud suupärasteks tükkideks
2 spl rosinaid
pisut sidrunimahla
soovi korral: purustatud pipart, hakitud pähkleid

Pane kaussi mango (koos mahlaga), avokaado, brokoli ja rosinad ning sega korralikult läbi. Tõsta taldrikutele, piserda peale sidrunimahla ning soovi korral maitsesta pipraga ning lisa ka pähkleid.

Serveeri kohe.

laupäev, 13. oktoober 2012

Masoor Dhal


Mul on, milline üllatus, uus kokaraamat :) Ei suutnud poes vastu panna "80 toiduga ümber maailmale", lihtsalt niivõrd isuäratavad tundusid need toidud ja neid saatvad pildid. Kuna ilmad lähevad iga päevaga kukesammu võrra jahedamaks, siis tundus õige aeg sisse juhatada talvine menüü ning teha üks vürtsikas läätseroog. Retseptis olid ette nähtud punased läätsed, aga kuna mul need olid otsas ning kapis kotitäis kollaseid, siis kasutasin viimaseid. Lihtsalt leotasin enne keetmist nii ca pool päeva. Ka muid koguseid muutsin pisut vastavalt oma maitsele (mitmekordistasin näiteks sibula, sest praetud sibul toidu sees on imehea).

Vaja läheb:
100 grammi punaseid läätsi
2 tl õli
1 sibul, kooritud ja viilutatud
1 küüslauguküüs, purustatud
1/2 tl vürtsköömneid
2 tl kuivatatud sibulat (võib asendada värskega)
noaotsatäis kurkumit
pisut soola
1,5 cm tükk ingverit, kooritud
1/4 tl Cayenne'i pipart
värsket koriandrit, hakitud
1/2 sidruni mahl


Leota läätsi tund aega külmas vees, seejärel nõruta (kui kasutad kollaseid läätsi, siis neid tuleks 4-5 tundi leotada), pane potti, vala peale vesi, nii, et see kataks ca 2,5 cm. Lisa kurkum, sool, ingver ja pipar ning hauta madalal kuumusel aeg-ajalt segades, kuni läätsed on peaaegu pudruks keenud. Eemalda keemise ajal tekkiv vaht.

Kuumuta pannil õli ning pruunista selles sibul ja küüslauk. Lisa vürtsköömned ja kuivatatud sibul ning sega läbi.

Vala sibul läätsede juurde, lisa sidrunimahl ja koriander ning sega läbi.

esmaspäev, 8. oktoober 2012

Lõhesalat nuudlitega


Viimati Tartust tulles oli muu hea kraami hulgas kotis ka karbitäis isa soolatud lõhet. Ja täna oli mul päev otsa isu mõnusalt kerge salati järele, kus üheks koostisaineks ka seesama lõhe. Ja lisaks lõhele pidi seal ka puuvilja ja avokaadot olema.


Vaja läheb:
soba või ramen nuudleid (mul on rohelise tee ja tatraga)
pisut õli
sidrunimahla
soola
noaotsaga pruuni suhkrut
1 nektariin
pool avokaadot
soolalõhet, viilutatud


Pane nuudlid keema. Sega õli, sidrunimahl, sool ja suhkur kastmeks. Kui nuudlid on valmis, siis nõruta, sega kastmega ja jäta jahtuma.

Viiluta avokaadu ja lõika nektariin sektoriteks.

Pane taldrikule nuudlid, nende peale lõhe, nektariinid ja avokaado. Soovi korral maitsesta vähese värskeltpurustatud pipraga.

pühapäev, 7. oktoober 2012

Kõrvitsa-toorjuustukook

Mahlane ja tervislik kook rohke kõrvitsa ja toorjuustuga ning väga vähese jahuga.

Vaja läheb:
Põhi:
200 grammi Digestive küpsiseid
75 grammi võid
2 spl suhkrut

Täidis:
500 grammi toorjuustu
2 dl suhkrut
500 grammi kõrvitsat, tükeldatud, keedetud ja püreestatud
2 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
2-3 kardemonikupart, kooritud ja purustatud
soola
4 muna

Hapukoorekate:
2,5 dl hapukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Purusta küpsised ning seda sulatatud või ja suhkruga (minul on pildil tavaline muretaigen, aga see pole hea variant, kuna liguneb liialt läbi). Suru lahtikäiva vormi põhja ning küpseta seda 10 minutit.

Vahusta suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kardemon ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca tund. 

Hapukoorekatte jaoks seda hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga, määri küpsenud koogile ning küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis ning enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi külmas.

pühapäev, 30. september 2012

Filmikuu september 2012

Seven Years in Tibet, režissöör Jean-Jacques Annaud

Life and Debt, režissöör Stephanie Black

Ted, režissöör Sets MacFarlane
Kohutav.

ParaNorman, režissöörid Chris Butler, Sam Well

To Rome with Love, režissöör Woody Allen

Raamatukuu september 2012

Gregory David Roberts - Shantaram (2. osa)
Täpselt sama hea kui esimene osa.

Pille Gerhold - Minu Brasiilia
Läbiv probleem selles sarjas on toitude, toiduainete jmt kirjutamine portugali keeles, kuigi eestikeelne vaste, sealjuures täiesti levinud, on olemas. Antud juhul siis tapioca, mis oli tärniga tõlgitud kui maniokk (või maniokitärklis). Eesti keeles kasutatakse maniokitärklise vastena veel ka tapiokki. Seega tundub tapioca kasutamine ja selle joonealune tõlkimine kuidagi üleliigsena.
Lisaks jäi Brasiilia kuidagi tahaplaanile, 80% raamatust oli tööst ning kolleegidest.

Kristina Kallas - Minu Vietnam
Pealkiri oleks pigem võinud olla Minu Hanoi, sest linnast välja said nad vaid korra ning ka seda lähedalasuvasse Sapasse. Ühtlasi tekkis mul lugedes küsimus, et kui Hanois talv nii raskelt üleelatav oli, siis miks nad ei kolinud oluliselt parema kliimaga Saigoni? Või kui seal liiga palav, siis kuhugi poolele teele?
Keeletoimetajale: pomel, mitte pomelo.

Kristiina Piip - Minu Dublin
Selle sarja kõikuv kvaliteet ei väsi mind üllatamast. Just siis kui tundub, et nüüd on hakatud ka sisule, kirjastiilile jne tähelepanu pöörama ning viimased loetud raamatud on üsna head olnud, satub ette midagi sellist nagu Dublin (konkureerib varasemast Itaalia, Ibiza ja Bollywoodiga viimastele kohtadele).
Olgem ausad, mida seal Dublinist kirjas oli? Ma ei suuda hetkel peale püha Patricku päeva mitte midagi meenutada. No ja selle, et seal on palju eestlasi. Küll aga meenub mulle pidev korteriotsimine ja töökohavahetus (ühest bensukast teise, lisaks vahepeal kurtmine, kui tüütu on Eestis 8-17 kontoritööl olla ning kuidas küll tahaks tagasi tanklasse). Lisaks isiklik draama raseduse katkemise näol ning abielumehe armukeseks olemine.

Tõeliselt naiivsed kommunismi ülesehitamise lood...

Selline Luige Varjuteatri wannabe... 

Üldiselt väga lahedad lood olulistel või vähemolulistel teemadel. Päris kõige väljaöelduga ma siiski nõus ei olnud ning samuti ei pidanud ma mõningaid teemasid üldse mainimisväärseks. Näiteks see, et hiinakate take-away nõud pole mikrolaineahjukindlad :) Esiteks ei käi ma hiinakatest süüa kaasa ostmas, teiseks pole mul mikrolaineahju ning kolmadaks, isegi kui ma lasen teinekord omale toidu kuskil kaasa pakkida, siis ma süües tõstan selle siiski taldrikule või kaussi mitte ei kühvelda omale termokarbist sisse.

Mahlane šokolaadi-ricottakook


Kuna külmkapist vaatas vastu pakk ricottat ning kapist tahvel tumedat šokolaadi, siis tundus hea mõte need kaks koos munade, vähese jahu ja maitseainetega koogiks teha :) Tulemuseks oli mõnusalt mahlane ning tugevalt kardemonine šokolaadikook.


Vaja läheb:
200 grammi ricottat
100 grammi tumedat šokolaadi
1 spl kookosõli
1 sidruni riivitud koor
poole sidruni mahl
50-100 grammi tumedat suhkrut
2 muna
100 grammi jahu
1 tl vanilliekstrakti
3 kardemonikupart, puhastatud ja seemned purustatud 


Sulata šokolaad koos kookosõliga. Sega omavahel ricotta, munakollased, suhkur, sidruni koor ja mahl, jahu, vanill ja kardemon. Viimasena sega hulka sulašokolaad.

Vahusta eraldi nõus munavalged tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult taignasse.

Vala tainas võitatud lahtikäivasse vormi ning küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.

Kook tuleb pealt krõbe ning seest pehme ja mahlane. Enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.

teisipäev, 25. september 2012

Spinati-lõhelasanje suvikõrvitsast


Hiljuti valmis mu köögis minu mitteosavõtul koorene spinati-lõhelasanje. Rohkelt lõhe, spinatit, vahukoort, fetat ja pastat. Maitses imehästi. Nii hästi, et tuli järele teha. Ilma pasta ja vahukooreta :) Pasta asendasime imeõhukeste suvikõrvitsaviiludega ja vahukoore tomatikastmega. Tuli samuti väga maitsev ning lisaks ka mõnusalt kerge.


Vaja läheb:
ca 300 grammi lõhefileed, tükeldatud
3/4 pakki fetajuustu, tükeldatud
ca 200 grammi (külmutatud ja hakitud) spinatit, sulatatud ja nõrutatud
1 suvikõrvits
2 tomatit
1 sibul, kooritud
1 küüslauk, kooritud
õli
soola
pipart
vürtsköömet

Pane tomatid, sibul, küüslauk ja maitseained blenderisse ning lase püreeks. Kuumuta pannil õli ning kauta selles tomatipüreed kuni paksenemiseni.

Koori suvikõrvits ning viiluta köögiviljakoorija või juustunoaga imeõhukesteks viiludeks.

Kui tomatikaste on valmis, sega hulka spinatimass ning sega korralikult läbi.

Pane vormi põhja suvikõrvitsaviilud, nende peale tomatikaste, lõhekuubikud ja fetakuubikud. Korda niikaua kuni koostisained on otsas. Kõige pealmisele kihile ära esialgu fetat pane.

Küpseta 200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni suvikõrvits on ilusti pehmeks küpsenud. Võta vorm välja, pane peale ülejäänud feta ning pane veel kümneks minutiks ahju.

Lase pisut jahtuda ning serveeri.