Ma olen tavaliselt väga valmis ootamatuid kombinatsioone tekitama oma köögis, aga millegipärast pole siiani avokaadot sooja söögiga tutvustanud. Avokaado lisas spagettidele kreemisust, tšilli teravust ja juustud kergelt soolakat maitset. Kõik kokku maitses kerge, värske, pisut vürtsine ja ürdine. Valmis kiirelt ning enamasti on kõik vajaminev kodus ka olemas.
Vaja läheb:
1 väike küüslauguküüs
tšillit
pool laimi
1 küps avokaado
oliiviõli
soola, pipart
basiilikut
pecorinot ja parmesani
kahe portsu jagu spagette
tšillit
pool laimi
1 küps avokaado
oliiviõli
soola, pipart
basiilikut
pecorinot ja parmesani
kahe portsu jagu spagette
Purusta küüslauk ja haki tšilli, pigista laimist mahl peale. Poolita avokaado, tükelda viljaliha koore sees ja seejärel pigista sisu ettevaatlikult välja. Riivi mõlemad juustud ja haki basiilik. Sega pipar, õli, avokaado, basiilik ja juustud kokku küüslaugu-tšilli-laimiseguga. Lisa soovi korral soola, aga ole ettevaatlik, sest juust annab piisavalt soolasust. Keeda spagetid, jäta seejärel umbes paar supilusikatäit keeduvett alles ja sega see kastmepõhja hulka. Sega spagetid hulka, riivi peale veel pisut parmesani ja puista musta pipart ning serveeri kohe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar