teisipäev, 25. september 2012

Spinati-lõhelasanje suvikõrvitsast


Hiljuti valmis mu köögis minu mitteosavõtul koorene spinati-lõhelasanje. Rohkelt lõhe, spinatit, vahukoort, fetat ja pastat. Maitses imehästi. Nii hästi, et tuli järele teha. Ilma pasta ja vahukooreta :) Pasta asendasime imeõhukeste suvikõrvitsaviiludega ja vahukoore tomatikastmega. Tuli samuti väga maitsev ning lisaks ka mõnusalt kerge.


Vaja läheb:
ca 300 grammi lõhefileed, tükeldatud
3/4 pakki fetajuustu, tükeldatud
ca 200 grammi (külmutatud ja hakitud) spinatit, sulatatud ja nõrutatud
1 suvikõrvits
2 tomatit
1 sibul, kooritud
1 küüslauk, kooritud
õli
soola
pipart
vürtsköömet

Pane tomatid, sibul, küüslauk ja maitseained blenderisse ning lase püreeks. Kuumuta pannil õli ning kauta selles tomatipüreed kuni paksenemiseni.

Koori suvikõrvits ning viiluta köögiviljakoorija või juustunoaga imeõhukesteks viiludeks.

Kui tomatikaste on valmis, sega hulka spinatimass ning sega korralikult läbi.

Pane vormi põhja suvikõrvitsaviilud, nende peale tomatikaste, lõhekuubikud ja fetakuubikud. Korda niikaua kuni koostisained on otsas. Kõige pealmisele kihile ära esialgu fetat pane.

Küpseta 200 kraadi juures 35-45 minutit, kuni suvikõrvits on ilusti pehmeks küpsenud. Võta vorm välja, pane peale ülejäänud feta ning pane veel kümneks minutiks ahju.

Lase pisut jahtuda ning serveeri.

Kommentaare ei ole: