kolmapäev, 12. september 2012

Insalata Caprese nii ja teisiti



Insalata Caprese näol on tegemist minu ajatu lemmikuga. Söön seda pidevalt nii kodus kui tellin ka igal võimalusel Itaalias. Erinevad serveerimisvariandid teevad muidu igapäevase salati teinekord pisut huvitavamaks ja erilisemaks :)

Capri salati põhikoostisained on küpsed tomatid, pühvlimozzarella, hea oliiviõli ja peotäis värskeid lõhnavaid basiilikulehti. Soovi korral ka pisut soola ja värskelt jahvatatud pipart.  Balsamico, erinevad äädikad, pesto, päikesekuivatatud tomatid jmt sinna salatisse tegelikult ei kuulu, küll aga on nende kasutamine üsna levinud.

Aseta tomatid ja mozzarella soovikohaselt taldrikule, puista peale või pane vahele basiikulehti, vala üle oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe, sest see salat ei lähe seistes paremaks.

Kommentaare ei ole: