Sattusin mõnda aega tagasi lappama Jamie Itaalia raamatut ning erakordselt isuäratavalt jäid mulle sealt meelde Sitsiilia päikese all küpsenud sidruni koortes küpsetatud morrarella. Kuna minu külmkappi jõudsid just värsked mahesidrunid otse Itaaliast, siis otsustasin vaatamata retsepti puudumisele siiski mozzarella sidrunipoolikusse pista ning mahlasuseks ja maitseks pisut tomatit ja basiilikut lisada. Sidrunikoor annab mozzarellale tõeliselt mõnusa värske maitse.
Vaja läheb:
2 sidrunit, poolitatud, sisu eemaldatud ja otsest siledaks lõigatud
2-4 kirsstoamtit (sõltub sidrunikoorte suurusest)
mõned basiilikulehed
mozzarellat
soola
pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lao sidrunikoored vormi ning pane iga koorepooliku sisse kirsstomat, basiilikut ning mozzarellat. Puista peale soola ja pipart ning küpseta ahjus 15-20 minutit, kuni mozzarella hakkab kergelt kuldpruunikaks minema. Mõni minut enne väljavõtmist võid ahju lülitada ka grillrežiimi peale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar