Indoneesia köögist on üsna raske leida liha- ja kookospiimavaba toitu. Aga just midagi sellist ma otsisin. Lõpuks langes valik grillitud baklažaanidele tomatikastmes.
Vaja läheb:
1 suur või paar väiksemat baklažaani
3 küüslauguküünt
4 spl hakitud sibulat
1-1,5 tassi küpseid tomateid
1 spl suhkrut
pisut soola
2 spl värsket tšillit
0,5 tassi vett
2 spl õli
Viiluta baklažaan pikkadeks õhukesteks viiludeks. Laota ahjuplaadile, piserda peale õli ning küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit, kuni need on läbi küpsenud.
Samal ajal püreesta sibul, küüslauk, tomatid, sool, suhkur, piprad ja vesi. Kuumuta pannil pisut õli ning hauta tomatikastet, kuni vedelik on aurustunud. Vala kaste baklažaanidele ning serveeri koheselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar