Mahlane ja tervislik kook rohke kõrvitsa ja toorjuustuga ning väga vähese jahuga.
Vaja läheb:
Põhi:
200 grammi Digestive küpsiseid
75 grammi võid
2 spl suhkrut
Täidis:
500 grammi toorjuustu
2 dl suhkrut
500 grammi kõrvitsat, tükeldatud, keedetud ja püreestatud
2 dl hapukoort
2 tl vanillisuhkrut
2-3 kardemonikupart, kooritud ja purustatud
soola
4 muna
Hapukoorekate:
2,5 dl hapukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Purusta küpsised ning seda sulatatud või ja suhkruga (minul on pildil tavaline muretaigen, aga see pole hea variant, kuna liguneb liialt läbi). Suru lahtikäiva vormi põhja ning küpseta seda 10 minutit.
Vahusta suures kausis toorjuust ja suhkur. Lisa kõrvitsapüree, hapukoor, vanillisuhkur, kardemon ja sool. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Kalla segu põhjale ja küpseta 175 kraadi juures ca tund.
Hapukoorekatte jaoks seda hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga, määri küpsenud koogile ning küpseta veel 5 minutit. Jahuta vormis ning enne serveerimist hoia vähemalt 6 tundi külmas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar