laupäev, 20. oktoober 2012

Marmormuffinid toorjuustutäidise ja -kreemiga


Tavapärasest pisut huvitavamad muffinid - šokolaadimuffini sees on mahlane toorjuustutäidis šokolaaditükkidega ning lisaks on muffinid kaetud maitsva toorjuustukreemiga.


Vaja läheb:
Šokolaadikeeksid:
190 grammi nisujahu
60 grammi suhkrut
40 grammi kakaopulbrit
pool tl söögisoodat
40 ml päevalilleõli
1,5 tl valget veiniäädikat
pool tl vanilliekstrakti

Toorjuustutäidis:
140 grammi toorjuustu
30 grammi suhkrut
1 muna
pool tl vanilliekstrakti
soola
100 grammi šokolaadilaaste või tükeldatud tumedat šokolaadi

Toorjuustukreem:
200 grammi sõelutud tuhksuhkrut
50 grammi toasooja võid
125 grammi külma toorjuustu


Kuumuta ahi 170 kraadini.

Šokolaadikeeksitaigna valmistamine:
Sega suures kausis jahu, suhkur, kakao ja sooda omavahel. Sega kannus õli, äädikas, vanilliekstrakt ja 125 ml vett. Lisa vedelik kuivainetele pidevalt mikserdades. Sega ühtlaseks. Täida muffinivormid kolmandiku ulatuses poolega šokolaaditaignast.

Toorjuustutäidise valmistamine:
Mikserda toorjuust, suhkur, muna, vanilliekstrakt ja sool ühtlaseks ja kohevaks. Sega šokolaadilaastud ettevaatlikult taigna hulka.

Jaota toorjuustutäidis muffinivormidesse ning tõsta kõige peale ülejäänud šokolaaditainas.

Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 20 minutit, kuni muffinid on katsudes üsna kõvad ning täidis on ühtlase kuldse tooniga. Tõsta restile jahtuma.  


Kreemi jaoks vahusta või ja suhkur ühtlaseks kohevaks vahuks. Lisa ühe korraga toorjuust ning vahusta, kuni segu on täiesti ühtlane. Vahusta seejärel suuremal kiirusel veel ca 5 minutit, kuni segu on kerge ja õhuline. Kaunista kreemiga jahtunud muffinid ning raputa peale pisut kakaopulbrit.


Retsept on pisikeste muudatustega Koolibri koogiraamatust.

Kommentaare ei ole: