pühapäev, 10. september 2023

Go Blue. Kui Halloween on elu

 






Me olime viimati USAs ja Michiganis kaks aastat tagasi, aga kohalejõudes on ikka tunne nagu polekski vahepeal ära käinud.

Esimestel entusiastidel on luukered juba õue peal, aga hetkel neid entusiaste veel väga palju pole. Samas on avatud esimesed pop-up Halloweenipoed, kust saab kõike kostüümidest kuni dekoratsioonide ning elusuuruses luukerede ja põhupoisteni. Ka kõikides tavapoodides on Halloweeniteemalise nodi valik täiesti arvestatav. Ilmselt siiski lähema nädala-paari jooksul pannakse kõrvitsatele punased mütsid pähe ning Halloween ja jõulud hakkavad riiulipinda jagama.

Hiljuti nägin Instagramis ühte Ameerika naist, kes "leiutas" ideaalselt soodsa ja küpsetamist mittevajava koogi. Väidetavalt tuli inspiratsioon talle Poola vanaema tehtud meekoogist ja veel kuskilt. Ja tema leiutatud kook oli ... trummipõrin ... küpsisetort. Jep, seesama, mida tehes Eesti lapsed üles kasvavad ja mida suurem osa 7-aastastest vabalt teha oskab. Igatahes tundus mulle, et USAs seda kooki siiski veel väga ei tunta kui 30-aastased daamid selle valmistamist Gordon Ramsey vääriliseks saavutuseks peavad. Ning pakkisin kodust kaasa kaks pakki Kalevi küpsiseid. Laupäevaks tegin vahukoore ja kirsitäidisega küpsisetordi. Valisin poest kirsikonservi, kus oli suurelt peal kirjas, et suhkrut pole lisatud. Kujutasin omale ette mõnusalt hapukat täidist... Tegin purgi lahti, maitsesin ja ei suutnud esimese hooga isegi kirssi tuvastada, sest suhkruasendaja kogus oli selgelt suurem kui kirsikogus. Kook tuli igal juhul täitsa hea.

Pühapäevahommikused biscuitid küll ei kerkinud nii palju kui oleksid võinud, aga selle eest tuli vaarikapirukas suurepäraselt välja.


Kommentaare ei ole: