pühapäev, 6. august 2017

Heal lapsel mitu nime


Käisime Pudelis kolmapäeval. Või pigem Pudeli terrassil. Ettenägelikult oli mul sulejope taas kotis, mille ma ka piisavalt varajasel õhtutunnil juba selga ajasin. Sellele vaatamata olen reedest saadik saanud nohu ja kurguvalu ravida.

Et Prisma tundub oma puu- ja köögiviljad kuskilt laojääkidest ostvat, pole mulle ammu enam uudis. Ega ka mitte see, et pühapäeva õhtul poodi minnes on suure tõenäosusega läbi müüdud suurem osa piimatooteid. Aga see, et täna vaatasid vastu tühjad riiulid seal, kus nad oleks võinud majapidamisšvamme täis olla või, et prügikotiriiulis oli saada vaid neid koledaid musti ning värvilisi ja lõhnavaid (kas te teadsite, et toodetakse sellist asja nagu roosi- ning õunalõhnaline prügikott?) prügikotte ning kõrvalvahes vaid kahte sorti tualettpaberit (üks hall, mis nägi välja kui korduvkasutatu ning teine mingi lõhnav) ei olnud mitte ootuspärane.

Pildil on Haselnusskugelid šokolaadiglasuuriga. Ehk Saksa Weihnachtsplätzchenid. Ehk saksapärased jõuluküpsised. Ettevalmistus jõuludeks ei saa kunagi liiga vara alata. Eriti kui nimetatud tähtpäev on juba nelja kuu pärast. Aga tegelikult ei maitse need imelised küpsised üldse jõululikult vaid on pigem nagu martsipan.

Vaja läheb:
3 munavalget
225gr roosuhkrut
380 grammi jahvatatud metspähkleid
80 grammi tumedat šokolaadi

Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa jaokaupa suhkur. Vahusta ühtlaseks. Lisa pähklid ning sega korralikult läbi. Jäta vähemalt kolmeks tunniks või üleöö külmkappi.

Pane ahi 150 kraadi juurde sooja ning veereta taignast kuulikesed (tuleb ca 40 või oleneb kui suured teed). Laota ahjupannile ning suru pisut lapikuks. Küpseta ca 12 minutit.

Lase jahtuda ning kasta seejärel sulašokolaadi sisse. Lase enne serveerimist veel ca pool tundi jahedas seista.

Kommentaare ei ole: