Kuigi ma kartulit suurt ei armasta (ja lisaks ei oska ma nendega kunagi midagi maitsvat peale hakata), siis erandiks on kevadine värske kartul. Sellel on alati kerge suvemaitse ja -tunne. Ja see sobib imehästi ka lihtsalt hapukoore ja murulaugu või hea heeringaga. Aga oma ümbermaailmaprojekti tarvis leidsin retsepti Colombia köögist (EKI eelistab Colombiat Kolumbiale, kuid mõlemad on õiged), kus kartulid on kaetud rohke juustu-koorekastmega.
Vaja läheb:
1 kilo värskeid kartuleid
25 gr võid
4 vart rohelist sibulat, hakitud
2 suurt tomatit, kooritud, hakitud ja seemned eemaldatud
200 ml koort
100 gr riivitud mozzarellat
soola
purustatud musta pipart
Vaja läheb:
1 kilo värskeid kartuleid
25 gr võid
4 vart rohelist sibulat, hakitud
2 suurt tomatit, kooritud, hakitud ja seemned eemaldatud
200 ml koort
100 gr riivitud mozzarellat
soola
purustatud musta pipart
Keeda kartulid.
Samal ajal sulata madalal kuumusel või, lisa sibulad ning kuumuta ca 5 minutit. Lisa tomatid ning kuumuta veel 2-3 minutit aeg-ajalt segades. Vala hulka koor, lase keema tõusta. Lisa mozzarella ning sega kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Aseta kartulid serveerimisnõusse, vala peale kuum juustukaste ning serveeri kohe.
Samal ajal sulata madalal kuumusel või, lisa sibulad ning kuumuta ca 5 minutit. Lisa tomatid ning kuumuta veel 2-3 minutit aeg-ajalt segades. Vala hulka koor, lase keema tõusta. Lisa mozzarella ning sega kuni see on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Aseta kartulid serveerimisnõusse, vala peale kuum juustukaste ning serveeri kohe.
Retsept siit: The food and cooking of MEXICO, South America and the Caribbean
Köök: Colombia
Köök: Colombia
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar