pühapäev, 14. aprill 2013

Pavlova rabarbrikreemiga


Ma armastan pavlovat. Vähe on kooke, mis on nii "koogilikud" :) Ilus, magus, krõbe, kreemine, vahune. Tõeliselt maitsev suutäis ükskõik, mis aastaajal ja kohas lõuna lõpetuseks tassi kohvi kõrvale. Ja eriti meeldib mulle see väljast krõbe ja seest pehme variant. Tavaliselt teen ma pavlovat siis kui ma tiramisutki teen, sest viimasest jääb alati rida munavalgeid üle. Aga kuna ma seekord tegin pavlovat esimese valikuna ja tiramisu ei jõudnudki menüüsse, siis oli vaja rakendus leida hoopis munakollastele. Kuigi tavapäraselt kaetakse pavlova vahukoorega, siis otsustasin seekord proovida hoopis vanillikreemiga varianti. Et kook siiski üleliia magus ei tuleks, lisasin kreemi sisse ka rabarbrit. Ja kõige peale vahukoort. Ja see kõik tuli välja lihtsalt imemaitsev.


Besee jaoks läheb vaja:
4 toasooja munavalget
pisut soola
225 gr suhkrut
2 tl maisitärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat

Kreemi jaoks läheb vaja:
2 klaasi piima
3 munakollast
pool klaasi tuhksuhkrut
1 vanillikaun
3-4 spl maisitärklist
2/3 klaasi haput rabarbrimoosi

Lisaks:
vahukoort
riivitud sidrunikoort 


Kuumuta ahi 170 kraadini.

Klopi munavalged vähese soolaga üsna tugevaks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur ning vahusta, kuni saad tugeva läikiva vahu. Puista peale maisitärklis, äädikas ja vanill ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks ning ringikujuliseks.

Pane ahju ning alanda koheselt ahju kuumust 140 kraadini. Küpseta 1 tund ning lase beseel ahjus jahtuda.

Kreemi jaoks vahusta munakollased suhkruga ning sega hulka maisitärklis. Vala piim potti, pista sisse vanillikaun ning lase piimal keema tõusta. Tõsta piim tulelt, vala pidevalt segades hulka munavaht ning tõsta pott tagasi pliidile. Lase pidevalt segades madalal kuumusel keeda kuni kreem on soovitud paksuse saavutanud (5-8 minutit). Võta vanillikaun välja, eemalda seemned ning sega need kreemi hulka. Tõsta pott pliidilt ning jäta jahtuma. Sega rabarbrimoos kergelt jahtunud kreemi hulka.

Kui nii besee kui kreem on maha jahtunud, tõsta besee serveerimisalusele, kata kreemiga ja seejärel vahukoorega, puista peale pisut riivitud sidrunikoort ning hoia kuni serveerimiseni jahedas.

Kommentaare ei ole: