laupäev, 2. juuni 2012

Kerge salat sparglist, tomatist ja vutimunadest


Lisaks eelmises retseptis mainitud suvikõrvitsaõitele tuli minuga Itaaliast kaasa ka suur punt sealses mahetalus kasvatatud sparglit. Need õrnad ja mahlased varred on midagi, millest ma kevaditi kunagi küllalt ei saa. Spargliaeg võiks kesta aastaringselt :)

Salat ise on äärmiselt lihtne, valmib paari minutiga, on suviselt värviline ning rannahooajale sobivalt kerge.


Vaja läheb:
sparglit
kirsstomateid
vutimune
õli
sidrunimahla
soola
pipart 


Puhasta sparglid, lõika juppideks ja auruta, kuni varred on veel mõnusalt krõmpsuvad. Keeda vutimunad, jahuta, koori ja lõika pooleks. Poolita tomatid ning sega jahtunud sparglid, munad ning tomatid omavahel. Klopi eraldi kausis õli, sidrunimahl, sool ja pipar, kuni kõik on ilusti segunenud ja vala salatile.


Kommentaare ei ole: