reede, 1. juuni 2012

Friteeritud suvikõrvitsaõied


Tähelepanelikum lugeja on kindlasti märganud, et viimasel ajal on retseptidest liha kaduma hakanud :) Samas liinis retseptid ka jätkuvad.


Roomast tulles sisaldas mu pagas (mille Finnair, muuseas Helsinkisse suutis unustada) suuremalt jaolt toiduained, sealhulgas mahedaid ja kaunilt kollaseid suvikõrvitsaõisi. Kui kott lõpuks viietunnise hilinemisega siiski kohale jõudis, friteerisin esimese asjana ära kotis olnud õied :) Kuna mul retsepti polnud sellisel hilisel kellaajal soovi otsima hakata, kasutasin Marlena di Blasi raamatust meeldejäänut ning kombineerisin selle olemasolevate  ainetega.


Vaja läheb:
suvikõrvitsaõisi
mozzarellat
muna
kikerhernejahu
praadimiseks õli
soovi korral parmesanilaaste ja sidrunimahla


Lõika mozzarellast sobiva suurusega kangid, ava ettevaatlikult suvikõrvitsaõis ning pane mozzarella sinna sisse. Keera õie kroonlehed ilusti juustu ümber kinni. Klopi muna kausis lahti. Kasta õied esmalt munasse ning veereta seejärel jahus. Friteeri keskmisel kuumusel rohkes õlis kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveerides piserda soovi korral peale sidrunimahla ning lõika mõned parmesanilaastud. 

Kommentaare ei ole: