Hiidkrevetisabad on mu viimase aja lemmikud - valmivad kiirelt ja kergelt ning maitsevad suurepäraselt. Olgu siis egiptusepäraselt grillitud, marokopäraselt tomatikastmes hautatud või hispaaniapäraselt avokaadosalati sees. Kergelt vürtsikate krevettide juurde lisasin sobanuudlid, mis andsid väga omapärase maitsenüansi. Algne retsept, mida ma oma köögile pisut sobivamaks kohaldasin, on pärit BBC GoodFood raamatust 101 One-Pot Dishes.
Vaja läheb:
1 spl oliiviõli
1 hakitud sibul
pool tl jahvatatud koriandrit
värsket koriandrit
vastavalt maitsele tšillikastet
200 ml purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
pool puljongikuubikut
kaks portsu sobanuudleid
200 grammi külmutatud suuri krevette
soovi korral suhkrut
1 spl laimimahla
1 spl oliiviõli
1 hakitud sibul
pool tl jahvatatud koriandrit
värsket koriandrit
vastavalt maitsele tšillikastet
200 ml purustatud tomateid
1 küüslauguküüs
pool puljongikuubikut
kaks portsu sobanuudleid
200 grammi külmutatud suuri krevette
soovi korral suhkrut
1 spl laimimahla
Kuumuta õli, lisa hakitud sibul, jahvatatud koriander ja tšillikaste. Prae 5 minutit, kuni sibul on pehme, aga mitte pruunistunud. Lisa tomatid, purustatud küüslauk, 300 ml vett, puljongikuubik ja hakitud koriander. Maitsesta suhkru ja laimimahlaga ning jäta ca 15 minutiks hauduma, kuni kastmest on üleliigne vedelik välja keenud. Keeda nuudlid ning lisa koos krevettiga kastmesse. Lase 2 minutit haududa ning maitsesta vajadusel veel.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar