pühapäev, 15. aprill 2012

Glasuuritud muskaatkõrvitsamuffinid


Turul ja poodides on saada imeilusaid väikseid muskaat- ja pudelkõrvitsaid. Täpselt parajad supiks ja muffiniteks. Muskaatkõrvitsamuffinid tulevad erakordselt mahlased ning sidrunimaitseline glasuur annab mõnusat hapukust. Kõrvitsa koor muutub ahjus mõnusalt nätskeks ning seega ei ole kõrvitsat nende muffinite jaoks üldse koorida vajagi.

Vaja läheb:
200 grammi muskaatkõrvitsat, koorega, seemnetest puhastatud ja tükeldatud
125 grammi pruuni suhkrut
2 suurt muna
meresoola
150 grammi jahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
peotäis puhastatud kreeka pähkleid
0,5 tl purustatud kardemoni (Jamie pani kaneeli, aga minul on teatavasti nõrkus kardemoni vastu)
90 ml oliiviõli

glasuuriks
poole apelsini riivitud koor
poole sidruni riivitud koor
poole sidruni mahl
70 ml hapukoort
1 kuhjaga tl tuhksuhkrut
vanilliseemneid
kaunistuseks: lavendliõisi


Kuumuta ahi 180 kraadini ning vooderda muffinipann paberist muffinivormidega. Antud kogusest peaks tulema 12 muffinit.

Põreesta kõrvits köögikombainis ühtlaseks. Lisa suhkur, munad, sool, jahu, küpsetuspulber, pähklid, kardemon ja oliiviõli ning jätka töötlemist kuni ained on segunenud. Täida muffinivormid tainaga ning küpseta ca 20-25 minutit kuni sissetorgatud tikk jääb puhtaks. Küpsenud muffinid tõsta restile jahtuma.

Glasuuri jaoks sega kokku kõik koostisained. Maitse ja lisa vajadusel sidrunimahla või suhkrut, et magus ja hapu oleksid tasakaalus. Pane glasuur kuni muffinite jahtumiseni külmkappi, seejärel tõsta see lusikaga kookidele. Puista peale pisut lavendliõisi.

Retsept on pärit Jamie kodust, lk. 55.

Kommentaare ei ole: