Traditsiooniline brownie on pealt kergelt krõbe, seest tihke ning tugeva šokolaadimaitsega. Magusaks ampsuks pealelõunase espresso kõrvale piisab väikesest tükist.
Vaja läheb:
400 gr tükeldatud tumedat šokolaadi
350 gr võid
300 gr suhkrut
260 gr nisujahu
6 muna
tuhksuhkrut pealepuistamiseks
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Sulata šokolaad ja või veevannis. Lisa suhkur ja sega korralikult. Lisa jahu ning sega uuesti. Viimasena lisa ükshaaval munad ning sega kuni tainas on paks ja ühtlane.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 170 kraadi juures ca 35 minutit, kuni kook tõmbub pealt kuivaks, aga seest on veel pehme. Kui lõhn võimaldab, siis lase koogil jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ning lõika kook 24 tükiks :)
Retsept on Koolibri koogiraamatust.
Vaja läheb:
400 gr tükeldatud tumedat šokolaadi
350 gr võid
300 gr suhkrut
260 gr nisujahu
6 muna
tuhksuhkrut pealepuistamiseks
Kuumuta ahi 170 kraadini.
Sulata šokolaad ja või veevannis. Lisa suhkur ja sega korralikult. Lisa jahu ning sega uuesti. Viimasena lisa ükshaaval munad ning sega kuni tainas on paks ja ühtlane.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud küpsetusplaadile ning küpseta 170 kraadi juures ca 35 minutit, kuni kook tõmbub pealt kuivaks, aga seest on veel pehme. Kui lõhn võimaldab, siis lase koogil jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ning lõika kook 24 tükiks :)
Retsept on Koolibri koogiraamatust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar