Praetud riis ananassiga (Tai)
Kulfi (India)
Ananass mündiga (Vietnam)
Vürtsikad köögiviljad
Neljale sööjale eelroaks:
2 keskmist salatisibulat
3-4 paprikat
2 küüslauguküünt
2 tšillit
3 cm jupp ingverit
5 tera nelki
jupp kaneeli
pool tl vürtsköömneid
üks jahvatatud muskaadiõis
1 tl kurkumit
noaotsatäis soola
3 sl õli ja 3 sl võid praadimiseks
Lõika sibulad ja paprika ca poole cm paksusteks viiludeks. Puhasta ja haki peeneks tšilli, ingver ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja või ning lisa kuivatatud maitseained. Prae pool minutit, lisa tšilli, ingver ja küüslauk ning kuumuta veel pool minutit. Lisa sibul ja paprika ning prae pidevalt segades kümmekond minutit. Köögiviljad peavad jääma kergelt krõmpsuvad. Serveeri iseseisvalt või aurutatud riisiga.
Retsept Epp Mihkelsi Aasia toitudest.
Praetud riis ananassiga
Neljale sööjale:
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2 sibulat
2 muna
õli
kalakastet
sojakastet
värsket ananassi
200 grammi basmati riisi
Keeda riis ja jäta jahtuma.
Kuumuta pannil õli, löö munad pannile ja prae pidevalt segades, kuni muna on hüübinud. Lisa hakitud sibulad, purustatud küüslauk, ribadeks lõigatud porgand ja ananassitükid ning kuumuta veel natuke. Lisa riis, maitsesta kala- ja sojakastmega ning lase veel natuke praadida, et maitsed seguneda saaksid.
Võid taas serveerida iseseisvalt või liharoa kõrvale.
Retsept Aaro Lode ja Kristjan Lepa Tai köögist.
Kulfi
Jätkub neljale-viiele:
2 purki suhkruta kondenspiima
4 spl suhkrut
3 kardemoni
safranit
paar spl kohvikoort
peotäis pistaatsiapähkleid
Pane kondenspiim keema, lisa 4 supiusikatäit suhkrut ja kolm kardemoni ning keeda madalal kuumusel pidevalt segades 10 minutit. Võta seejärel kardemon välja ning lisa safran ja pooled hakitud pistaatsiapähklid. Jahuta maha. Lisa kohvikoor ning valmista jäätis masinas või sügavkülmas. Serveerimisel kaunista hakitud pistaatsiapähklitega.
Ananass mündisegus
Õhtu lõpetuseks sobis kerge ja värske ananassisalat :)
Neljale magustoiduks:
pool ananassi
peotäis münti
2 spl suhkrut
Koori ananass ja lõika kuubikuteks. Purusta uhmris münt koos suhkruga ning sega ananassiga.
Retsept Epp Mihkelsi Aasia toitudest.
Kulfi (India)
Ananass mündiga (Vietnam)
Vürtsikad köögiviljad
Neljale sööjale eelroaks:
2 keskmist salatisibulat
3-4 paprikat
2 küüslauguküünt
2 tšillit
3 cm jupp ingverit
5 tera nelki
jupp kaneeli
pool tl vürtsköömneid
üks jahvatatud muskaadiõis
1 tl kurkumit
noaotsatäis soola
3 sl õli ja 3 sl võid praadimiseks
Lõika sibulad ja paprika ca poole cm paksusteks viiludeks. Puhasta ja haki peeneks tšilli, ingver ja küüslauk. Kuumuta pannil õli ja või ning lisa kuivatatud maitseained. Prae pool minutit, lisa tšilli, ingver ja küüslauk ning kuumuta veel pool minutit. Lisa sibul ja paprika ning prae pidevalt segades kümmekond minutit. Köögiviljad peavad jääma kergelt krõmpsuvad. Serveeri iseseisvalt või aurutatud riisiga.
Retsept Epp Mihkelsi Aasia toitudest.
Praetud riis ananassiga
Neljale sööjale:
2 küüslauguküünt
2 porgandit
2 sibulat
2 muna
õli
kalakastet
sojakastet
värsket ananassi
200 grammi basmati riisi
Keeda riis ja jäta jahtuma.
Kuumuta pannil õli, löö munad pannile ja prae pidevalt segades, kuni muna on hüübinud. Lisa hakitud sibulad, purustatud küüslauk, ribadeks lõigatud porgand ja ananassitükid ning kuumuta veel natuke. Lisa riis, maitsesta kala- ja sojakastmega ning lase veel natuke praadida, et maitsed seguneda saaksid.
Võid taas serveerida iseseisvalt või liharoa kõrvale.
Retsept Aaro Lode ja Kristjan Lepa Tai köögist.
Kulfi
Jätkub neljale-viiele:
2 purki suhkruta kondenspiima
4 spl suhkrut
3 kardemoni
safranit
paar spl kohvikoort
peotäis pistaatsiapähkleid
Pane kondenspiim keema, lisa 4 supiusikatäit suhkrut ja kolm kardemoni ning keeda madalal kuumusel pidevalt segades 10 minutit. Võta seejärel kardemon välja ning lisa safran ja pooled hakitud pistaatsiapähklid. Jahuta maha. Lisa kohvikoor ning valmista jäätis masinas või sügavkülmas. Serveerimisel kaunista hakitud pistaatsiapähklitega.
Ananass mündisegus
Õhtu lõpetuseks sobis kerge ja värske ananassisalat :)
Neljale magustoiduks:
pool ananassi
peotäis münti
2 spl suhkrut
Koori ananass ja lõika kuubikuteks. Purusta uhmris münt koos suhkruga ning sega ananassiga.
Retsept Epp Mihkelsi Aasia toitudest.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar