neljapäev, 4. november 2010

Banaani-kookosemagustoit tapiokipärlitega


Aasia magustoidud kipuvad olema erakordselt magusad, selle magustoidu puhul lisasin lõpus natuke laimimahla, et magusust vähendada.

Kahe magustoidu jaoks on vaja:
2 banaani (mitte väga küpset)
0,75 dl suhkrut
0,5 l vett
0,75 dl tapiokipärleid (retsept on tegelikult saagopärlitega, aga asendasin need olemasolevate tapiokiomadega)
0,5 tl kewra-vett (asendasin roosivee ja muskaadiõiega)
1,25 dl kookospiima
laimi (soovi korral)
pähkleid

Lõika banaanid tükkideks, raputa peale suhkur ja jäta seisma. Kuumuta potis vesi, lisa tapiokipärlid ja roosivesi. Keeda madalal kuumusel pidevalt segades, et pärlid põhja külge kinni ei hakkaks 10-15 minutit kuni pärlid hakkavad läbipaistvaks muutuma. Seejärel lisa banaanid, suhkur, kookospiim ja muskaadiõis. Keeda veel kuni 5 minutit. Soovi korral pigista sisse natuke laimimahla. Serveeri hakitud pähklitega.

Kui pakud magustoitu soojalt, on see vedel. Jahtunult tarretub tapiokipärlites oleva tärklise abil.

Retsept taas omapoolsete täiendustega Aasia toitudest.

Kommentaare ei ole: