reede, 3. märts 2023

Helesinine laguun. Reede öösel me ei maga










Kuna meie paadikuuri dushist endiselt vett ainult niriseb ning seegi nire on külm, siis tänaseks oleme juba kolmandat päeva pesemata. Keha on kaetud Kariibi mere soolaga ning ilmselt pole kohta, kust ei leiaks liiva. Samas hakkab see situatsioon kergelt tüütama, seega kaalume läbi võimalikud alternatiivid. Käiku läheb plaan B ning anname oma paadikuuriomanikule teada, et lahkume tema residentsist päev varem kui plaanitud. Panen meile kinni hotellitoa La Romanas, kuhu oleksime nagunii pidanud minema, et Punta Cana bussi peale saada. Teeme enne veel põhjaliku eeltöö, et dush olemas oleks ja uuesti sama reha otsa ei astuks.

Täna hommikul üritati vahelduse mõttes munapudru asemel tavalisi praemune pakkuda, aga Scott, kes ei söö eraldiseisvaid munavalgeid ja -kollaseid, palus need siiski läbi kloppida.

Peale hommikusööki jõudsid saarele veel neli eestlast (olime nendega üleeile hommikul Bayahibe kohvikus kokku saanud) ning arvestades, et kogu saar kokku antud hetkel majutab umbes 40 turisti, siis eestlaste protsent on märkimisväärselt kõrge.

Kaalume variante minna erinevatesse randadesse, aga jääme lõpuks lihtsalt võrkkiikedesse raamatuid lugema.

Naabrid teevad kempsus suitsu ning kuna seinad on siin paberõhukesed ning seina ja lae vahel haigutab paiguti tühjus, siis meie vannituba haiseb nagu Zavood oma hiilgeaegadel.

Lõunaks võtsime paar kuivanud empanadat ning õhtust läksime taas Paradiisirestosse sööma. Kas ma mainisin, et menüüd seal putkas pole ning kui tahad teada, mida nad pakuvad, siis tuleb paluda neil menüü hästi aeglaselt ette lugeda? Umbes poolest, mis nad räägivad, saame aru ning teine pool saab alati üllatus olema. Nagu ütles juba Forrest Gump kunagi - Paradiisiresto on nagu trühvlikarp, kunagi ei tea, mis maitse saad. Seekord siis saime pruuni riisi, mis oli tehtud vorstitükkidega, makaronisalatit, tomatit-kurki, mina kala ja Scott kana. Kuigi tõe huvides olgu öeldud, et "kana" ei käinud tellimust esitades mitte kordagi läbi. Makaronisalatist sai Scotti uue lemmik ning palusime seda lausa lisaks.

Reede õhtu puhul mängis ühes putkas muss ning kaks kohalikku tagusid selle saatel dominot.

Kommentaare ei ole: