laupäev, 4. märts 2023

Helesinine laguun. Grillitud ei tähenda ju, et see grillitud peaks olema







Hommikuks, üllatus-üllatus, on taas munad (seekord praevorstiviiludega), puuvili ning seesama jõuludest pärit sai. Otsustame ka täna mitte kuhugi kaugemale minna ning jääme oma paadikuuri ette raamatut lugema ja laineid vaatama. Siiani kõige kõrgemad lained, ilmselgelt oleme hea päeva valinud saarelt lahkumiseks.

Paradiisirestos tellime taas riisi (seekord on punane riis sealihatükkidega) ja makaronisalatit. Lauale jõuavad taldrikud, kus on juba mainitud riis, salat ning banaan. Sest "see taldrik tundus nii tühi, kuna te liha ei tahtnud". Scotti meelest pole makaronisalatit piisavalt ning küsime juurde. Selgus, et oleme ses osas puhta töö teinud ning salat on otsas. Lubasid küll, et õhtuks teevad uue...

Pakime asjad ja kõnnime "sadamasse". Paat pidi 14:30 väljuma, aga 14:40 pikutas kapten veel täies rahus oma paadis. Umbes kolmveerandiks saab siiski last peale ning ca 45 minutit hiljem maabume Bayahibes. Paar minutit enne randumist ilmub mu ette tagurpidi nokamüts ning selle taga paistab paadimehe naeratav ja ootusärev nägu. Mõned reisisellid siiski ka miskit sinna poetavad. Sõidame bussiga La Romanasse ning jõuame kella viieks oma hotelli. Dush pole veel kunagi nii mõnus tundunud.

Käime pesus ning kõnnime randa, et päikeseloojangut vaadata ja midagi süüa.

Tellime inglisekeelsest menüüst küüslaugukrevetid friikatega ja grillitud kaheksajala jahubanaanikrõpsudega. Lauale tuleb taldrik krevettidega, friikad,
kaks taldrikut avokaaditükkidega ja punases kastmes kaheksajalg jahubanaaniga. Üritame selgeks teha, et see kaheksajalg pole kuskilt grillitud, aga kinnitatakse, et on. Lõpuks taipan küsida, et kas ikka kindlalt on "a la plancha". Selgub, et see ei pidanudki kunagi grillitud olema, sest menüü koostajal polnud õrna aimugi, et grilled ei tähenda mitte tomatikastet vaid grillitud. Arvele on lisatud ka "avokaadosalat".
- Aga me ei tellinud seda ju?
- Aga te sõite selle ära.
- Sest me arvasime, et see käib prae juurde.
- See on ju ainult 100 peesot (ca 1,4 EUR).
Ma ei oska talle hispaania keeles öelda, et ma tellisin ka grillitud kaheksajala 700 peeso eest, mida ma ei saanud... Igal juhul selle avokaadosalati eest me ei maksa.

Kommentaare ei ole: