neljapäev, 13. juuli 2017

Minu šokolaadivaba kukeseenepasta







Jahivabadel rannapiltidel Tai ja Tallinna rand. Leia viis erinevust. Temperatuur ei loe.

Tänase päeva, vabandust, selle suve tegija on kummikuleidur. Tühja neist Nobeli rahupreemia saajatest või kirjandusauhindadest, nemad ei hoidnud mul täna jalgu kuivas. Ega eile. Kuigi, korrektsuse huvides olgu mainitud, et eile ei teinud seda ka Salomoni jooksujalatsid ning olin hiljem sunnitud sokkidest vett välja väänama. Mu kollased kummikud on viimastel kuudel olnud lahutamatuteks kaaslasteks mul.

Poes on müügil kokaraamat suhkruvabade retseptidega. Pealkirja vaadates võiks ju eeldada, et võetud on klassikalised või mitte nii klassikalised magustoidud ja rafineeritud suhkur millegi tervislikumaga asendatud. Aga võta suhkrust. Lööd raamatu lahti ja seal on näiteks avokaadomääre. Kas keegi on kunagi teinud siis guacamolet suhkruga? Ja autor teeb nüüd avokaadomaailmas revolutsiooni, jättes guacamolesse suhkru puistamata? Viskasin hetkel pilgu oma kokaraamaturiiulisse ja võin väita, et kui paar üksikut retsepti välja jätta, on kõik sealolevad kokaraamatud suhkruvabad. Ei hakanud silma, et hakklihakastet või kanafileed keegi suhkruga üle puistaks. Ühtlasi on seal ka mõni soolavaba kokaraamat (näiteks Koolibri koogiraamat) ning jahuvabad kokaraamatud (salati- ja smuutiretseptidega). Ma hetkel ei ole veel oma suurepärast ideed ära patenteerinud, seega kui mõni kirjastus tundis ära potentsiaali ja soovib avaldada näiteks jahu- ja šokolaadivaba kokaraamatut, võin sinna vabalt supi-, salati- ja smuutiretseptidega panustada. Ja ka guacamole läheks sisse.

Sotsiaalmeedias levivad videod, kus keegi saab omale kutsika kingituseks või tehakse abieluettepanek või võetakse lapselt komm ära või nagu täna, naine teatas oma abikaasale, et on tema neerudoonor ning siis filmitakse teise reaktsiooni. Nutvat ja tänulikku neerupuudulikkusega meest, röökivat last, õnnepisarais pruuti. Ja siis pannakse video youtube'i ja jagatakse Facebookis, et kellelgi üle maailma see sündmus nägemata ja kogemata ei jääks. Sest mis rõõmu sul abikaasa elupäästmisest kui sa ei jaga seda 126.528 videovaatajaga?

Kommentaare ei ole: